Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba radova Igora Bošnjaka "Budućnost se ponavlja više nego istorija"

Otvorena izložba radova Igora Bošnjaka "Budućnost se ponavlja više nego istorija"
Foto: Jovan Vidaković | Otvorena izložba radova Igora Bošnjaka "Budućnost se ponavlja više nego istorija"

TREBINJE - Izložba radova trebinjskog umjetnika Igora Bošnjaka "Budućnost se ponavlja više nego istorija" otvorena je sinoć u Kulturnom centru Trebinje, a riječ je o gostujućem projektu Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) koji je prošle godine tokom maja i juna bio predstavljen u ovoj instituciji.

"Izložba predstavlja seriju video-radova, 3D instalacija i filmova inspirisanih spomeničkim nasljeđem iz doba Jugoslavije, naročito spomenicima na Kozari i Sutjesci, kao i teorijom ruskog kosmizma te sopstvenom interpretacijom ovih fenomena", saopšteno je iz MSU RS.

Zajednička realizacija ovog projekta u Kulturnom centru Trebinja povezana je sa gostovanjem Grada Trebinja u okviru prve Prestonice kulture Srbije u Čačku gdje će izložba biti predstavljena u izložbenom prostoru Umjetničke galerije "Nadežde Petrović".

Izložbu je svečano otvorio Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, a prisutnima su se obratili i istakli značaj ovakve saradnje koja uspješno traje godinama Sarita Vujković, direktorica MSU RS i Miljan Vuković, direktor Kultunog centra Trebinje.

Autor izložbe Igor Bošnjak i viši kustos Mladen Banjac su publici predstavili samu ideju nastanka izložbe te ukazali na to da je ova izložba rezultat višegodišnjeg umjetnikovog istraživanja započetog 2015. godine pod nazivom "Transformersi".

Izložba će u galeriji Kulturnog centra Trebinje biti otvorena do 29. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije