Vizuelna umjetnost

Otvorena izložba slika sa kolonije "Zelenkovac 2018"

Otvorena izložba slika sa kolonije "Zelenkovac 2018"
Foto: Srna | Otvorena izložba slika sa kolonije "Zelenkovac 2018"
Nevena Maksimović Nevena Maksimović

BANJALUKA - Izložba slika nastalih na likovnoj koloniji "Zelenkovac 2018" otvorena je u srijedu naveče u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora.

Anja Stojanović, akademska slikarka iz Banjaluke i organizator kolonije, podsjetila je da je na ovom umjetničkom skupu stvaralo 18 učesnika iz Srbije, Slovenije, BiH i Republike Srpske.

"Tema je bila slobodna,  kao i  tehnika. U Banskom dvoru predstavljena su 34 djela koja su nastala 2018. godine. Kolonija je trajala pet dana, a motive su umjetnici tražili u okruženju u kojem se nalaze", kazala je Stojanovićeva i dodala da su kolonije jako značajne za umjetnike jer podstiču razvoj zajedničkih ideja i inspiracije.

I slikar Marin Milutinović bio je učesnik ove likovne kolonije, te je istakao da je predivan  ambijent Zelenkovca, koji je, bajkovito fantastičan, bio pravi izvor inspiracije za stvaraoca.

"Kolonije su uvijek odlične za protok energije i svima dobro dođu, jer svi učimo jedni od drugih, družimo se i stvaramo", naglasio je Milutinović.

Likovna kolonija "Zelenkovac 2018" nastala je saradnjom dragih prijatelja i ljudi dobre volje - od organizatora preko Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika i Eko-zone Zelenkovac do sponzora i učesnika.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije