Vizuelna umjetnost

Preminuo profesor Goran V. Janković

Preminuo profesor Goran V. Janković
Foto: N.N. | Preminuo profesor Goran V. Janković

BANJALUKA - Goran V. Janković, vanredni profesor na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, preminuo je danas u 64. godini.

Goran V. Janković rođen je 26. januara 1957. godine u Podgorici. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci diplomirao je 1979. godine, a na istom fakultetu i magistrirao 2004. godine. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2010. godine stekao je zvanje doktora ekonomskih nauka.

Accademiju di Belle Arti u Veneciji upisao je 1981. godine u klasi poznatog italijanskog slikara Emilija Vedove. Diplomirao je na Accademia di Belle Arti - Brera, Milano, na odsjeku za slikarstvo 1986. godine.

Stručno usavršavanje nastavio je na Akademiji lijepih umjetnosti u Beogradu, gdje je 2013. godine stekao zvanje master likovni umjetnik. Nakon toga, završio je master studij na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci je bio angažovan od 2011. godine, gdje je bio rukovodilac Studijskog programa likovne umjetnosti od aprila 2012. godine do septembra 2013. godine, te šef Katedre za grafički dizajn na Studijskom programu likovne umjetnosti od septembra 2014. godine.

Za više od 30 godina rada u oblasti likovnih, vizuelnih umjetnosti i dizajna učestvovao je u nizu projekata iz oblasti umjetnosti i kulture, te izlagao na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije