Vizuelna umjetnost

SFF: Otvorena izložba "Portreti" Brižit Lakomb

SFF: Otvorena izložba "Portreti" Brižit Lakomb
Foto: N.N. | SFF: Otvorena izložba "Portreti" Brižit Lakomb

SARAJEVO - Povodom 25. godisnjice SFF-a, ugledna fotografkinja Brižit Lakomb otvorila je u Umjetničkoj galeriji BiH, danas svoju izložbu 40 fotografija velikog formata, rijetkih i intimnih trenutaka iz njene dugogodišnje saradnje sa uticajnim filmskim autorima, otkrivajući pogled na kinomatografiju iz nekog drugog ugla.

Na fotografijama koje su predstavljene na izložbi rađenoj posebno za 25. godina SFF-a, nalaze se ličnosti poput Meril Strip, Leonardo Dikaprio, Robert de Niro, Kejt Blanšet, Nikol Kidman i mnogi drugi.

Centralno mjesto u galeriji zauzima fotografija Alehandra Gonzalesa Inaritua ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva.

"Sve su mi fotografije podjednako drage, te ne bih mogla da izdvojim ni jednu koja mi je posebna. Takođe, neću odati ni sa kojim od ovih ličnosti je bilo najteže raditi", tajnovita je bila Brižit.

Danas smo tu da predstavimo nešto što je veza između filma i umjetnosti.

"Brižit je bila prošle godine u našem žiriju i tada smo se dogovorili za ovu izložbu. Jer priča o filmskoj umjetnosti je dio njenog života skoro 40 godina, te nam je velika čast što je ova izložba upriličena specijalno za Sarajevo Film Festival", istakao je Mirsad Purivatra, direktor festivala.

Fotografije na ovoj izložbi su nastale u periodu od 1975 do 2017 godine, a svi prisutni izložbu mogu da posjete tokom trajanja festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije