Vizuelna umjetnost

Slikarka Nina Babić dijelila besplatne crteže na Trgu

Slikarka Nina Babić dijelila besplatne crteže na Trgu
Foto: N.N. | Slikarka Nina Babić dijelila besplatne crteže na Trgu

BANJALUKA - Akademska slikarka Nina Babić danas je na Trgu Krajine u Banjaluci namjernim, ali i slučajnim prolaznicima besplatno dijelila svoje crteže nastale u posljednjih 15 godina.

Babićeva je donijela 450 crteža, nastalih tokom njenog petnaestogodišnjeg rada, koje je podijelila svojim sugrađanima da bi ukazala na značaj kulture i umjetnosti u Banjaluci.

Nina Babić smatra da je vrlo važno da umjetnik koji živi i stvara u današnjem vremenu bude angažovan, što je obaveza svakog umjetnika.

"Ovdje nije problem samo da umjetnost bude javna, da pojedinac ne bi išao u kulturne institucije. Mi treba da iznesemo svoja djela javno baš iz tog razloga, a to je da pojedinac poželi da ide u te iste institucije, bilo da govorimo o muzejima ili pozorištima, književnim večerima, koncertima i slično. Dok ne približimo umjetnost običnom čovjeku, te institucije će biti samo zgrade, jer nemamo izgrađenu publiku", kazala je Babićeva.

Mnogi su bili iznenađeni njenim prisustvom na trgu, ali se većina obradovala kada je saznala da ova umjetnica zapravo besplatno dijeli svoje radove.

Jedna Banjalučanka postala je vlasnica jednog od radova Babićeve, a kazala je da ne ide često na izložbe, no, dodala je, nakon razgovora s ovom slikarkom sigurno je da će malo više poraditi na tom segmentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije