Vizuelna umjetnost

Trodnevni Masterclass u MSU RS

Trodnevni Masterclass u MSU RS
Foto: N.N. | Trodnevni Masterclass u MSU RS

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) sutra i u naredna dva dana biće održan prvi Masterclass u okviru Zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost".

Pored MSU RS program sprovode Narodni muzej Crne Gore na Cetinju i Umjetnička galerija "Nadežde Petrović" u Čačku, a sve u okviru pratećih aktivnosti 30. Memorijala Nadežde Petrović.

U saradnji s teoretičarima, kustosima, umjetnicima, stručnim predavačima iz regiona Masterclass će biti održan istovremeno u sve tri pomenute institucije kao i putem Zoom video-konferencije danas, sutra i prekosutra. Ovakva vrsta izvođenja Masterclassa se prvi put izvodi u MSU RS, javljaju iz ove institucije.

"Program je namijenjen mladim umjetnicima, budućim kritičarima, studentima kao i mladima koji rade u medijima koji se bave kulturom. Svi akreditovani učesnici će uživo i putem Zoom aplikacije slušati izlaganja i razgovarati sa značajnim predavačima - teoretičarima, kustosima, umjetnicima iz regiona - na nekoliko tema", saopštili su iz MSU RS.

Program se sprovodi u okviru Zajedničkog regionalnog programa "Dijalog za budućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije unutar, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije", koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).

Masterclass će biti održan u izlagačkom prostoru Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske uz poštovanje svih epidemioloških preporuka i mjera.

Učesnici će dobiti sertifikat o učestvovanju na Masterclassu po njegovom završetku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije