Horoskop

Kako izabrati i nositi šešir na pravi način?

Kako izabrati i nositi šešir na pravi način?
Foto: Unsplash | Kako izabrati i nositi šešir na pravi način?

Da li vam šešir dobro stoji ili ne, koji su to detalji na koje treba da obratite pažnju?

Nekada se šešir nosio iz socijalnih pobuda, danas ćešće da bismo se zaštitili od hladnoće, a ponajviše zbog mode i novih trendova.

Ono na šta treba da obratite pažnju da biste dobili pravi detalj na glavi je u naredna četiri koraka:

KORAK 1 - Važno je da izaberete model koji vas neće sniziti već povisiti i napraviri balans u pojavi i silueti

Važno je da formu šešira izaberete u skladu sa svojom figurom. Jer ma koliko bio moderan model koji vam nikako ne pristaje, nije rešenje da kupite baš taj.

Obratite pažnju na formu koja će da bude adekvatna za vas i izabrete pravi koji vam odgovara.

Ostanite vjerni naprimer verluru kao materijalu koji se pojavljuje kao IN tkanina a formu pronađite u skaldu sa svojom siluetom.

KORAK 2 - Da istakne vaš profil i unaprijedi vaš imidž

Kada kupujete šešir imajte u vidu da će naglasiti vašu liniju nosa i uokviriti vaš pogled, dakle važno je da imate savršen profil da bi sa lakoćom nosili neki od šešira iz nove sezone. Međutim, ukoliko niste savršenog profila, nije neophodno da odustanete od kupovine, već je izuzetno važno da nađete model koji će vam unaprokediti imidž i pojavu i na pravi način prikriti ili potencirati vašu osobenost.

Ovdje je važno i na koji način nosite šešir, praktično rečeno iskoristitie ga kao savršen detalj koji će na pravi način od vas načiniti autentičnog modnog poznavaoca, a ne slijepog poklonika trenda ma kako izgledali pod nekim šeširom.

KORAK 3 - Da vam ne bude mali ili vas steže, jer se to vidi!

Možda Vam se ovo čini banalnim, ali je itekako važno izabrati pravu veličinu, jer ako vam šeši to je vidljivije od toga da li vam je cipela mala ili velika, verujte, Najbolji način da shvatite tačnu veličinu koja vam je potrebna je da uzmete centimetar i premjerite obim glave u visini koja podrazumijeva poluliniju izmedju polovine čela i donje linije skalpa. Broj koji dobijete će biti vaša prava veličina za kupovinu šešira. Ako vam se neki mnogo dopada a stoji na vrh glave, ostavite ga nazad na policu i tražite dalje.

KORAK 4 - Da je boja ili dezen u harmoniji sa vašom garderobom.

Ua kraj, ovo ne znači da pravite savršen koloritni spoj sa garderobom koju imate (to više nije neophodno kako je to nekad bilo) već jednostavno da nađete harmoničan odnos vaše garderobe i odabranog šešira.

Odaberite neki u osnovnim koloritima kakva je plava, braon ili crna boja ili ako više volite svetlije boje idite na bež, svetlo sivo. Važno je da šešir ima na sebi makar jednu koloritnu vezu sa onim što tog dana nosite na sebi.. Ukoliko pravite spoj koji ima vezu sa svom garderobom jer ćete ličiti na uniformisano lice.

Isprobajte dovoljno modela da izaberete onaj pravi i slobodno izaberite onaj koji na najbolji način odgovara na pomenuta četiri koraka.

(esquire.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije