Horoskop

Kako izabrati muške naočare za sunce

Kako izabrati muške naočare za sunce
Foto: Pixabay | Kako izabrati muške naočare za sunce

Naočare za sunce tokom sunčanih dana pored toga što predstavljaju modni dodatak pružaju i preko potrebnu zaštitu za vaše oči.

Nekada nije postojao običaj nošenja sunčanih naočara, ali su muškarci imali šešire, koji takođe djelimično štite oči od refleksije sunčevih zraka.

Sunčane naočare je potrebno nositi kad god ste na otvorenom, kroz cijelu godinu bez obzira dali je sunčan, oblačan ili maglovit dan.

Mnogo je savjeta i prijedloga da pronađete idealne naočare za sunce, a zapravo je samo jedna stvar bitna prilikom njihovog izbora a to je oblik vašeg lica, naročito vaše brade.

Ako imate okruglo lice, pristaju vam naočare svih oblika samo ne okrugle, a uskom licu odgovaraju baš takve. Ukoliko je vaše lice ovalno, pristaju vam svi oblici.

Okruglo lice

Širina i dužina su jednake kod okruglog lica zato treba izabrati oblik naočara koji će vizuelno izdužiti vaše lice. Izbjegavajte okrugle naočare i po mogućnosti izaberite široke sunčane naočare sa kockastim okvirom.

Ovalno lice

Ovalno lice je najzahvalnije pri odabiru  sunčanih naočara. Ovaj oblik lica krase istaknute jagodice i brada koja je znatno uža od čela. Ovalnom obliku pristaju skoro svi oblici sunčanih naočara kao i različiti stilovi. Ako treba baš nešto preporučiti predlažemo blago četvrtaste okvire sa zaobljenim ivicama.

Duguljasto lice

Kao što sam naziv govori ovo lice je duže nego šire i obično je donji deo lica (vilica) najduži dio. Za duguljasto lice treba izabrati model naočara koji će vizuelno skratiti Vaše lice. Najbolji izbor su četvrtaste i okrugle sunčane naočare većih dimenzija.

Srcoliko lice

Kod srcolikog lica najbitnije je da se uskladi široko čelo i uska brada. Predlažemo da uzmete naočare nalik pilotskih kojima je donji dio malo izdužen, takođe možete izabrati naočare neobičnog izgleda kako bi više usmjerio pažnju na oči.

Četvrtasto lice

Izražen donji dio vilice i široko čelo odnosno jednaka širina i dužina je to što odlikuje kockasto (ili četvrtasto) lice. Vama su potrebne naočare koje će ublažiti te četvrtaste crte lica i najbolji izbor su velike okrugle ili ovalne sunčane naočare sa tamnim staklima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije