Horoskop

Ovo je 15 najskupljih modela Rolex satova ikad

Ovo je 15 najskupljih modela Rolex satova ikad
Foto: N.N. | Ovo je 15 najskupljih modela Rolex satova

Rolex satovi, na svjetskom nivou predstavljaju statusni simbol i jedan od najprepoznatljivijih brendova. Ne samo da je cijenjen kod svjetske elite, već i kod planinara i ronioca kojima je potreban pouzdan i trajan model sata.

Cijene nekih od veoma poželjnih modela ovog genijalnog časovničarskog brenda često nas ostave bez teksta. Na primer, u oktobru, Paul Newman Rolex Daytona model je aukcijski prodat po cijeni od 17.752.500 dolara. Sigurni smo da će ovaj časovnik dobiti vrijednu konkurenciju, verovatno od istog ovog brenda.

Pa, šta Rolex časovnike čini toliko posebnim? Evo nekoliko mogućih razloga. Njihov 904L čelik je toliko poznat i predivan, zato što je to zapravo skuplja verzija ovog metala, koja se veoma teško proizvodi. Rolex kompanija ima svoju laboratoriju gde vrhunski tehničari posvećeno rade na evoluciji i poboljšanjima njihovih mehanizama. Bukvalno sve, od dijelova mehanizma, pa do narukvica se ručno proizvodi, ali tek nakon što svaki dio prođe seriju opsežnih i temeljnih testova. Čak je i zlato koje oni koriste njihovo, i proizvodi se u okviru njihove laboratorije.

Zarade ovog brenda su toliko tajne, da čak ni glavne državne agencije nemaju bilo kakve informacije o njima. Oni imaju najbolju tehnologiju koja je poznata u časovničarskom svijetu, a količina pažnje detaljima koja je potrebna za izradu samo jednog ovog modela je neverovatna.

Oni imaju svoje gemologe koji pregledaju svaki delić časovnika. Apsolutno sve rade sami. U skladu sa našom (ali i globalnom) fascinacijom ovim predivnim časovnicima kroz sve njihove epohe, predstavljamo vam listu petnaest najskupljih Rolex časovnika koji su ikada prodati. 

(Pročitajte više)

                

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije