Horoskop

Šta muškarcima treba kako bi bili srećni u vezi

Šta muškarcima treba kako bi bili srećni u vezi
Foto: Pexels/Ilustracija | Šta muškarcima treba kako bi bili srećni u vezi

Nemojmo komplikovati. Muškarci žele četiri stvari u vezi.

Žele da im žene budu sretne i zahvalne, žele intimu i sendvič nakon toga. 

Stvarno je tako jednostavno, kaže stručnjakinja za veze Sharon Cohen.

U jednom intervjuu poznati je genije Stephen Hawking rekao da su 'žene najintrigantniji misterij na svijetu'.

Međutim, kad smo već kod toga, jesu li žene zaista toliko intrigantnije od muškaraca? 

Momci se na prvi pogled mogu činiti jednostavnim, ali, kao što zna svako ko je bio u dugoj vezi s muškarcem, definitivno postoje neke misteriozne dubine koje vrebaju ispod te jednostavne površine.

Evo što muškarce čini sretnima u vezi, prema šestero stručnjaka za ljubavne veze:

1. Sretni su kad je žena sretna

Dobri muškarci žele da mi žene budemo srećne. Kad smo mi srećne, oni su srećni, jer to znači da smo mi srećne s njima. Moraju znati da ih volimo.

Zato, prestanite brinuti i živite svoju strast, volite i ohrabrujte svoje muškarce, i imaćete autentičnu, srećnu vezu - kaže Kathy Ramsperger.

2. Žele da ih žena čuje

Mislim da naše stereotipne ideje o tome što znači 'biti muškarac' ponekad stoje na putu pronalaska odgovora na misteriju muške sreće u vezi. Momci s kojima sam razgovarala često izražavaju želju da ih partnerka 'osjeti', da ih zaista sluša i čuje što govore.

Mislim, moja najbolja prijateljica jedva da nešto kaže, a ja već točno znam što joj treba pa zašto se tako ne bismo odnosile i prema svojim partnerima - smatra Laura Mae Lindo.

3. Žele da se cijeni njihov trud

Uopšteno govoreći, muškarci odnose shvataju ozbiljnije nego što im se pripisuje. Muškarci za sreću u vezi žele biti priznati kao ravnopravan partner koji u vezu dolazi sa svojom grupom vještina.

U većini slučajeva osjećaju potrebu biti zaštitnici, ali ne na dominantan način, već na način koji obezbjeđuje najbolje za partnerku i porodicu. Iz sopstvenog iskustva i kliničke prakse sam shvatio da su najsrećniji muškarci oni koji su u stanju usrećiti svoju partnerku - kaže Christopher Shea.

4. Vole se osjećati kao heroji

Muškarce njihova partnerka treba poštovati, a međusobno poštovanje je ključ svake zdrave veze. Muškarci, takođe, trebaju biti prihvaćeni i cijenjeni.

Pohvali ga i daj mu do znanja da cijeniš njegovu ljubav, njegov trud i osjećaš se posebno zbog njega. Neka on bude tvoj heroj - savjetuje Katherin Scott.

5. Žele da se poštuje njihova individualnost

Da bi muškarci bili srećni u vezi, moraju osjećati da ih poštujete i trebaju imati slobodu biti ono što jesu. Moraju imati mogućnost postići svoje lične ciljeve, družiti se sa svojim prijateljima i imati vremena biti nasamo kako bi brinuli o vlastitom zdravlju.

Ako muškarci osjećaju da su njihove osobne potrebe i sloboda ugroženi, tada će misliti da ih partnerica ne poštuje ili im ne vjeruje. Zdrava međuovisna veza uključuje dvoje partnera koji se međusobno oslanjaju jedno na drugo dok u isto vrijeme održavaju svoju nezavisnost - pojašnjavaju Jillian i Jan Yuhas.

6. Trebaju jednostavne stvari

Nemojmo komplikovati. Muškarci žele dvije stvari da bi bili srećni u vezi. Intimnost i sendvič. Oh, i da budu cijenjeni. Dakle, tri stvari. Dakle, zapravo četiri. Muškarci žele da im žene budu sretne i zahvalne, žele intimu i sendvič nakon toga.

Stvarno je tako jednostavno - kaže Sharon Cohen, a prenosi Your Tango.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije