Jet set

Pratite nas na Google news

Amel Tuka stao na ludi kamen

Amel Tuka stao na ludi kamen
Foto: Instagram | Amel Tuka stao na ludi kamen
N.N.

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka krunisao je danas dugogodišnju ljubav i vezu sa izabranicom Aminom Pivić.

Mladenci su se najprije vjenčali po šerijatskim propisima u Sejmenskoj džamiji u Zenici, gdje je Tuka i završio školu hifza kod hafiza Safeta ef. Husejnovića, koji je proglasio mladence mužem i ženom, prenosi Avaz.

Okićeni atraktivni automobil, na kojem su bila ispisana imena mladenaca, plijenio je pažnju brojnih Zeničana, ali i gostiju iz drugih gradova koji su danas u Zenici zbog večerašnjeg susreta ''Zmajeva'' na Bilinom polju. 

Nakon šerijatskog vjenčanja, proslava je nastavljenau jednom zeničkom hotelu, gdje će doći i matičar da bi se obavilo i opštinsko vjenčanje.

Kako saznajemo, Tuka i njegova izabranica Amina, inače kćerka poznate zeničke advokatice, odlučili su da im na vjenčanju pjeva poznati pjevač Mirza Selimović. Inače, Zeničanka i proslavljeni sportista već četiri godine su u vezi. 

Amel i Amina upoznali su se na apsolventskoj večeri kada su završavali fakultet, mnogo prije njegovog uspjeha. Bio je student i živio je u studentskom domu, skroman momak koji voli atletiku i trčanje. 

Sve se dogodilo nakon što je Amina objavila svoju fotografiju da je apsolvent, nakon čega joj se Amel javio i pitao da idu zajedno na apsolventsku veče. Tada su se prvi put upoznali, a sedam dana nakon toga su se počeli zabavljati. 

Kako saznajemo, na vjenčanje pozvano je oko 200 ljudi. 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije