Jet set

Bijonse najplaćenija pjevačica

Bijonse najplaćenija pjevačica
Foto: Tanjug/AP | Bijonse najplaćenija pjevačica

Posljednje dvije godine Tejlor Svift je bila prva na listi najviše plaćenih pjevačica. Ove godine smijenila ju je pop diva Bijonse, koja je za godinu dana zaradila 105 miliona dolara.

Američka pjevačica Bijonse je prošle godine objavila dugo očekivani album "Lemonade", nakon čega je uslijedila svjetska turneja.

Iako je zbog trudnoće bila primorana da se posveti porodici i da odmara, muzičarka je u isto vrijeme sabirala velike uspjehe. I upravo oni su je doveli do prvog mejsta na listi najplaćenijih pjevačica koju je objavio čuveni Forbes.

Prema tome, pjevačica je od juna 2016. do juna ove godine zaradila ukupno 105 miliona dolara.

Odmah iza nje nalazi se Adel koja je održala svjetsku turneju. Iako je nije odradila do kraja, ona je uspjela da zaradi čak 60 miliona dolara.

Tejlor Svift koja je dvije godine bila na prestižnom prvom mjestu, sada je zauzela treće. Njena zarada se procjenjuje na 44 miliona dolara, a očekuje se da će objavljivanjem novog albuma "Reputation" u narednoj godini zaraditi mnogo više.

Dama raskošnog glasa Selin Dion je ostvarila veliki poslovni uspjeh ove godine. Zaradila je 42 miliona, što ju je kotiralo na četvrto mjesto Forbesove liste. Odmah iza nje se nalazi Dženifer Lopez, sa 38 miliona dolara.

 

Na šestom mjestu je Doli Parton, 71-godišnja pjevačica koja je zaradila 37 miliona, a slijede je Rijana (36 miliona), Britni Spirs (34 miliona) i Keti Peri (33 miliona).

Posljednje, odnosno deseto mjesto zauzela je Barbra Strejsand sa 30 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije