Jet set

Pratite nas na Google news

Biković: Ako se oženim Ruskinjom, to će sigurno biti iz ljubavi

Biković: Ako se oženim Ruskinjom, to će sigurno biti iz ljubavi
Foto: N.N. | Biković: Ako se oženim Ruskinjom, to će sigurno biti iz ljubavi
N.N.

Jedan od trenutno najpopularnijih glumaca u Srbiji i Rusiji, Miloš Biković (33), nedavno je dobio rusko državljanstvo, a sada se našalio i na temu ženidbe sa Ruskinjom.

Naime, gostujući na RTS-u je istakao da ima dvije domovine i da će nastaviti da zbližava dva naroda, a sa osmehom je istakao da, ako se oženi Ruskinjom, može da kaže da je to uradio iz ljubavi, prenosi Telegraf.rs.

"Otkako sam otišao u Rusiju, osećam se kao deo tog društva. Kao kod kuće, u svojoj Srbiji. Ovo je za mene dodatna potvrda i čast. Sad je samo sve to ozvaničeno. Već sedam godina tamo živim i stvaram", kaže poznati glumac.

Sad je sigurno da, ako se oženi Ruskinjom, svi će znati da je to učinio zbog ljubavi, a ne zbog pasoša.

Na pitanje da li to znači da ima nešto da najavi, rekao je da nema.

O tome kako se tako dobro uklopio u rusko društvo, Biković na prvom mjestu ističe same Ruse.

"To najviše govori o njima i koliko oni poštuju kulturu i delatnike kulture. U vreme kada svi zatvaraju granice i kada se ljudi dodatno otuđuju, oni čine jedan ovakav gest i to je jedno dodatno zbližavanje dva naroda", objasnio je glumac.

Srpska kultura je nešto što ga je formiralo i nešto što promoviše i trudi se da proslavi gdje god može.

"Pošto sam već neko vreme deo i ruske kulture, mogu slobodno da kažem da je sve to deo jednog koda, da su nam vrednosti iste. Slovensko poreklo, istorija, dominantno pravoslavno-hrišćanski sistem vrednosti. Snažan islamski faktor, gde i u jednoj i drugoj državi imamo našu braću, sugrađane muslimane, koji čine važan deo u formiranju kulturnog života", ističe Biković.

Uprkos tome što je Rusija najveća zemlja na svijetu, mnogi Rusi znaju za Srbiju i svi gaje simpatije i pozitivno mišljenje o Srbima.

Biković takođe kroz Privrednu komoru Srbije pokušava da pomogne daljem razvoju filmske industrije.

"Sa partnerima iz Italije pravimo animacioni studio, koji je prvi te vrste na Balkanu. Trudiću se da dam predloge i svoj doprinos pravljenju platforme koja bi doprinela sistematizaciji platforme u Srbiji. Mi kao naslednici jugoslovenske kinematografije imamo ogromno iskustvo, ali srpska kinematografija mora da živi u novom svetu i drugačijoj realnosti i zbog toga moramo da nađemo modus operandi", kaže poznati glumac.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije