Jet set

Biković: Uhvatim sebe kako se foliram

Biković: Uhvatim sebe kako se foliram
Foto: Instagram | Biković: Uhvatim sebe kako se foliram
N.N.

Mnoge je pandemija virusa korona natjerala na jedno veliko životno preispitivanje, s čim je saglasan i glumac Miloš Biković.

Kako je naveo, smatra veoma važnim procesom analizu sopstvene odgovornosti i grešaka.

"Generalno bi trebalo da se preispitujemo, ne samo u ovakvim situacijama. Na to nas navodi kultura, i treba da razmišljamo o svojim postupcima, jer jedino za šta nosimo odgovornost jesu naši postupci, lekcije i kako se odnosimo prema situacijama. U tom smislu jesam i stalno se preispitujem. Smatram to procesom rada na sebi. Ako čovek misli o sebi da je najpametniji i najuspešniji, onda veoma brzo postaje i bahat, zao, grub, netolerantan. Veoma je važno poći od toga koje su moje odgovornosti, greške, preispitivati ih stalno i onda se baviti sobom na zdrav, a ne narcisoidan način", rekao je Miloš Biković.

Mnogi smatraju da ga popularnost nije promijenila.

"Meni bi to bilo bezveze. Mada, uhvatim ja sebe nekada i da se foliram, nisam baš imun na to", kaže Biković.

Na pitanje kako se to folira, glumac objašnjava.

"Nekada sebe uhvatim da nešto pametujem i pravim se važan, ali tim preispitivanjem tražim te svoje momente, pa se trudim da ih anuliram i da budem iskreniji prema sebi, sagovornicima i okruženju", istakao je Biković.

Prema njegovim riječima, čovjek se u detinjstvu kodira.

"Generacije koje danas stasavaju u Srbiji, ali i na Balkanu, rasle su u jednom drugom svetu. Mi smo rasli iz neke nule, iz nekih međusobno zavađenih sredina koje su nas pripremile da budemo mnogo čvršći u rešenosti da popravimo situaciju, odnosno da svoj život kontrolišemo i uzmemo ga u svoje ruke. Nije moje detinjstvo bilo tragično, ali nije bilo baš ni srećno. Smatram da je cela ta situacija mojoj generaciji dala sposobnost. Kriza vas tera da nađete u sebi neke sposobnosti", kazao je Biković, prenosi Telegraf.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije