Jet set

Bilu Kozbiju sve lošije, u zatvoru ga niko ne posjećuje

Bilu Kozbiju sve lošije, u zatvoru ga niko ne posjećuje
Foto: Tanjug/AP arhiva | Bilu Kozbiju sve je lošije, u zatvoru ga niko ne posjećuje

Televizijska američka zvijezda i nekad uspješan glumac Bil Kozbi (81) mjesecima se već nalazi u državnom zatvoru u Pensilvaniji gdje bi trebao odslužiti kaznu od najmanje tri do deset godina zbog navodnog silovanja košarkaškog trenera Andreje Konstend.

Kozbi zatvor naziva 'nevjerovatnim iskustvom' i tvrdi kako sa suprugom Kamil priča do tri puta dnevno.

Kako prenosi Global News, glumca koji se 80-ih godina proslavio ulogom u seriji 'Cosby Show', u zatvoru ntko ne posjećuje, a u četiri mjeseca koliko je dosad proveo u pritvoru nije imao nijednu posjetu. Naime, još ga nijednom nisu posjetile ni njegova supruga Kamil (74) ni njegove kćerke, kao ni ostali članovi porodice.

"On ih ni ne želi tamo. Zašto bi ih uopšte stavljao u takvu poziciju? Ne želi od svega toga praviti cirkus", rekao je izvor blizak glumcu za američke medije.

Bill, koji tvrdi da je potpuno oslijepio, krajem godine zatražio je novo suđenje.

Advokati su predali sudu papire u kojem ističu da je sudija koji je vodio postupak iskoristio svoju poziciju i da pri presudi nije uzeo u obzir Kozbijeve godine i probleme s vidom. Traže da bi se trebao izuzeti iz cijelog pravosudnog postupka zbog toga.

Glumčevim advokatma navodno je smetalo što je sudijina supruga po zanimanju psihijatar koja radi sa žrtvama seksualnih napada i smatrali su da to poprilično utiče na njegovu nepristranost, prenosi 24sata.hr.

U sudskoj presudi Kozbi je kategorizovan kao 'nasilni seksualni predator', a moraće do kraja života odlaziti na savjetovanja i biće u registru seksualnih prekršioca. To znači da će morati zajednicu u kojoj stanuje obavijestiti o kršenju zakona. Komšije, domovi za djecu i škole će takođe biti obaviješteni ako glumac preseli u njihovu blizinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije