Jet set

Bivši radnik tužio Kanjea Vesta

Bivši radnik tužio Kanjea Vesta
Foto: Tanjug/AP | Bivši radnik tužio Kanjea Vesta

Reper Kanje Vest ponovo je u jeku skandala, nakon što ga je tužio bivši zaposleni Trevor Filips zbog "teške diskriminacije, uznemiravanja i odmazde" dok je radio za njega.

U sudskim spisima su opisane i problematične situacije koje su se događale u Kanjeovoj privatnoj školi, piše "Page Six".

Reper je navodno učenicima "htio da obrije glave", te namjeravao da ih stavi u zatvor unutar prostorija škole. Škola je, inače, od 2022. zatvorena zbog optužbi za antisemitizam.

Trevor je u svojoj optužnici takođe spomenuo Kanjeove antisemitske ispade iz 2022, kada je na večeri u Malibuu navodno nazvao Hitlera inovatorom te negirao holokaust.

"Ono što je trebalo da bude sastanak s njegovim šefom o akademiji Donda, njenom nastavnom planu i programu i hortikulturi, završilo je kao antisemitski i netrpeljivi sastanak, a bilo je i seksualnog uznemiravanja", stoji u tužbi.

Filips je naveo i da je govorio protiv LGBTQ+ populacije. Kanje ga je otpustio u maju prošle godine, a Trevor traži 35.000 dolara odštete.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije