Jet set

Boki 13 hitno prebačen iz zatvora u bolnicu

Boki 13 hitno prebačen iz zatvora u bolnicu
Foto: Printscreen/Youtube | Boki 13 hitno prebačen iz zatvora u bolnicu

Kontroverzni makedonski pjevač i multimedijalna ličnosti, Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, prebačen je iz zatvora i hospitalizovan je u Univerzitetskoj klinici za hirurške bolesti Sveti Naum Ohridski Skoplje.

Naime, Boki je tamo prebačen radi izvođenja hirurške intervencije, totalne gastrektomije, odnosno potpunog odstranjivanja vitalnog organa, oglasio se njegov pravni tim zvaničnim saopštenjem.

"Prema izvještaju specijaliste, obaveštavamo vas da je za izvođenje operacije, koja je po svojoj prirodi složena, rizična i sa neizvjesnim ishodom, angažovan tim od nekoliko hirurga - specijalista iz te oblasti i formirali ko će izvršiti operaciju, a ujedno napominjemo da se hirurzi – specijalisti ograđuju od rizika i odgovornosti za ishod operacije, tim prije što su pravovremeno i više puta davali kategorične preporuke i indikacije putem konzularnih stručnih mišljenja da se ova operacija spriječi i da se izbjegne ova sakaćenja hirurška intervencija, iz razloga što je sama hirurška intervencija veoma rizična i složena, praćena mogućim komplikacijama koje može biti kobno za pacijenta",  saopštio je njegov pravni tim.

"Odavde proizilazi činjenica da je zbog apsolutnog i krajnjeg nepoštovanja izdatih obaveznih preporuka i mišljenja stručnih kolegijuma državnih klinika od strane pravosudnih organa i Uprave za izvršenje sankcija, ovo neželjeno i rizično trenutno stanje tzv. dovelo je do lošeg zdravstvenog stanja Bojana Jovanovskog, nakon čega će u najboljem slučaju i pozitivnom ishodu operacije Bojan Jovanovski ostati trajno invalid. Cijela ova situacija i operacija mogli su da se izbjegnu da su nadležni koji su odlučivali o zahtjevima za raskid ispoštovali preporuke specijalista koji su kategorički ukazivali da će se sve to dogoditi, jer u zatvorsko-kaznenim uslovima ne postoji mogućnost liječenja bolesti pacijenta. Nakon današnje hospitalizacije, Bojan Jovanovski će narednih dana obaviti sve neophodne pretrage i pripreme za operaciju, nakon čega će hirurzi – specijalisti pristupiti njenom izvođenju", navodi se u saopštenju.

"Obavještavamo javnost da je Osnovnom krivičnom sudu već podnijet novi zahtjev za suspenziju kazne zatvora u skladu sa članom 224. stav 2. ZIS-a i očekujemo odluku koja će biti donesena u najkraćem mogućem roku, a ujedno će se zasnivati na stvarnim činjenicama i neselektivnoj procjeni dokaza primjenom principa humanosti, prema novonastaloj situaciji, odnosno rješenje kojim će zahtjev za raskid biti uvažen prema svim ispunjenim zakonskim uslovima, savjesti i odgovornosti pri odlučivanju suda. U ovim osjetljivim trenucima za Bojana Jovanovskog i njegovu porodicu, pozivamo javnost na solidarnost i empatiju, kao vrlinske osobine svakog pojedinca, jer ovim primjerom Bojana Jovanovskog želimo da ukažemo na negativne pojave, dok istovremeno vrijeme dajući doprinos unapređenju javnog dobra",  dodaje se u saopštenju pravnog tima Bojana Jovanovskog, a prenosi tamošnji portal "A1On".

Podsjetimo, kako prenose mediji, Bojan Jovanovski – "Boki 13" pretučen je u zatvoru, gdje izdržava višegodišnju kaznu, potvrdila je danas policija. Njega su ga juče popodne tukle tri osobe tokom šetnje u dvorištu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije