Jet set

Brad Pit snima film o seksualnom predatoru Vajnstinu

Brad Pit snima film o seksualnom predatoru Vajnstinu
Foto: N.N. | Brad Pit snima film o seksualnom predatoru Vajnstinu
N.N.

Plan B, producentska kuća Brada Pita i Annapurna Pictures na velike će ekrane prenijeti priču o holivudskom predatoru i propalom producentu Harveyu Weinsteinu.

Biće to adaptacija istrage dvie novinarke New York Timesa koje su prve objelodanile optužbe brojnih žena o polnom zlostavljanju koje je počinio jedan od najmoćnijih ljudi Hollywooda Harvey Weinstein.

Dvije su producentske kuće otkupile prava na priču njujorškog lista u kojoj će iznijeti na koji su način novinarke Jodi Kantor i Megan Twohey i njihova urednica Rebecca Corbett ustrajale na iznošenju istine i pored brojnih prepreka i poniženjima koje su  doživjele.

Njihova istraga pokrenula je lavinu ispovijesti koja je rezultirala brojkom od stotinu zlostavljanih žena.

Film će se manje fokusirati na Weinsteinove žrtve, a više na rad dvije novinarke, na proces seksualnih zlostavljanja, tačnije na Weinsteinova lažna obećanja, ali i na pognute glave onih novinara koji su o tome odbijali pisati.

Istraživačke novinarke Jodi Kantor i Meghan Twohey te njihov kolega iz New Yorkera, novinar Ronan Farrow, koji su u oktobru 2017. objelodanili priču, nagrađeni su Pulitzerom.

Zanimljiva koincidencija je i to da je u mnoštvu žena koje su Weinsteina optužile za zlostavljanje bivša Pitova zaručnica, glumica Gwyneth Paltrow.

Skandal je rezultirao pravim potresom u Hollywoodu i svijetu te pokretanjem kampanje i pokreta Time's Up i #MeToo, koji su obilježili ovogodišnje dodjele filmskih nagrada.

Brad Pit je s Weinsteinom sarađivao 2009. na filmu "Nemilosrdni gadovi" i 2012. na filmu "Ubij ih nježno".

(index.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije