Jet set

Britanski kraljevski trio doputovao na Novi Zeland

Britanski kraljevski trio doputovao na Novi Zeland
Britanski kraljevski trio doputovao na Novi Zeland

VELINGTON - Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, princ Vilijam i njegova supruga Kejt, u ponedjeljak su izašli iz aviona s princom Džordžom u naručju, na početku trosedmične posjete Novom Zelandu i Australiji.

To je prva zvanična turneja osmomjesečnog princa, koji je bio budan u majčinom naručju dok su kraljevsku trojku na aerodromu u Velingtonu pozdravili premijer Džon Kej i predstavnici medija.

To je drugi put da je beba suočena s predstavnicima medija.

"Goste je dočekalo hladno, vlažno i vjetrovito vrijeme na Novom Zelandu. Kraljevska porodica je stigla u Velington, Poželimo joj najsrdačniju dobrodošlicu", napisao je Kej na Twitteru nakon što je na aerodromu dočekao kraljevski trio.

Oni su nakon toga otišli u Vladinu kuću, zvaničnu rezidenciju generalnog guvernera, gdje su naišli na tradicionalnu maorsku dobrodošlicu, prenosi BBC. Pozdravljeni su trljanjem nosevima, zvanim hongi, a sastali su se i s maorskim ratnicima. 

Manja kontroverza obilježila je početak turneje - koja se okončava 25. aprila u Kanberi.

"Plunket", zvanična novozelandska nacionalna agencija za zaštitu djece, objavila je fotografiju sjedala za bebu u prednjem dijelu automobila, tvrdeći da je to u suprotnosti sa savjetom "Plunketa" da djeca te dobi trebaju biti smještena u zadnjem dijelu vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije