Jet set

Bungalov u kojem je Merilin Monro bila vikend prije smrti će biti srušen

Bungalov u kojem je Merilin Monro bila vikend prije smrti će biti srušen
Foto: Twitter / Printscreen | Bungalov u kojem je Merilin Monro bila vikend prije smrti će biti srušen

Kuća u kojoj je u Los Anđelesu živjela i umrla Merilin Monro privremeno je spašena od rušenja, ali te sreće neće biti njen omiljeni bungalov u nekadašnjem odmaralištu i kockarnici na jezeru Taho, prenijeli su lokalni mediji.

Drveni bungalov broj 3 u odmaralištu "Kal Neva" na granici Nevade i Kalifornije s pogledom na jezero Taho, okružen visokim drvećem i terasom, bio je njeno omiljeno mjesto za odmor.

Ali bungalov će biti srušen zbog planova za izgradnju luksuznog hotela. Bungalov je bio opremljen krevetom u obliku srca i tajnim tunelom za sastanke i mjesto je gdje je Monro bila vikend prije smrti. 

Merilin se navodno u tom bungalovu i predozirala. Pjevač Frank Sinatra, suvlasnik kompleksa koji je boravio u bungalovu broj 5, i Sam Đankana, čikaški mafijaški šef i navodni tihi Sinatrin partner u "Kal Nevi", kojem je bio zabranjen pristup kockarnicama u Nevadi i koji je Sinatru na kraju koštao licence za kockarnice, pronašli su je, oživjeli i odveli u bolnicu.

Odmaralište je kasnije nastavilo s radom pod drugim vlasnicima, a gosti su mogli odsjesti u njenom bungalovu za nekoliko stotina dolara po noći, prenosi "Index".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije