Jet set

Detalji Hefnerovog testamenta: Ako se budete drogirali, nema nasljedstva

Detalji Hefnerovog testamenta: Ako se budete drogirali, nema nasljedstva
Foto: Arhivska fotografija | Cure detalji Hefnerovog testamenta: Ako se budete drogirali, nema nasljedstva

Tri mjeseca nakon što je popularni američki mogul i glavni osnivač Playboya Hju Hefner preminuo u 91. godini, u javnost svakodnevno cure novi detalji o podjeli imovine, odnosno informacije o testamentu.

Nakon što su mediji prenijeli da njegova 60 godina mlađa supruga Kristal Hefner nije navedena u testamentu, izgleda da će lijepa zečica ipak dobiti “svoj dio kolača” bude li se držala strogo određenih Hefnerovih obrazaca ponašanja.

U dokumentima, naime, piše da nasljednici, supruga i četvero njegove djece, moraju izbjegavati često korištenje ilegalnih supstanci te da ne smiju postati zavisni o alkoholu ili bilo kojoj legalnoj drogi.

U slučaju da pokleknu, ostaju bez nasljedstva.

Osim toga, bude li u bilo kojem trenutku postojala sumnja da se netko od nasljednika ne pridržava odredbe, ovlaštena osoba može zatražiti testiranje na drogu njegove supruge, udovice Kristal, i djece Kristi A. Hefner, Dejvida Hefnera, Marstona Hefnera i Kuper Hefner.

Kad bi se dogodilo da neko od nasljednika zaista ostane bez prava ta se prava mogu vratiti ako nasljednik dokaže da ništa nije konzumirao u 12 mjeseci od gubitka prava ili ako odbor zaključi da je sposoban brinuti se o sebi i svojim finansijama.

Da bi izbjegao bilo kakav nesporazum, vitalni je 91-godišnjak prije smrti sve isplanirao.

Naime, testament ne vrijedi za potencijalne nasljednike koji do njegova posljednjeg dana nisu bili uz njega, odnosno da se nakon njegove smrti ne bi javile osobe s tvrdnjama da su Hefnerova djeca.

“Izričito odbacujem i isključujem u okviru ovog ugovora o povjerenju bilo kojoj osobi koja tvrdi da je moje dijete, uključujući i svako dijete koje se rodi nakon moje smrti, a potencijalno je začeto sa mnom. Ovj testament vrijedi za svako moje dijete koje je živjelo sa mnom u domaćinstvu i da u dokumentima jasno piše da je moje dijete”, piše u službenim dokumentima.

(Večernji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije