Jet set

Cure priče iz kraljevske porodice: Megan nije razgovarala s Kejt

Cure priče iz kraljevske porodice: Megan nije razgovarala s Kejt
Foto: Tanjug/AP | Cure priče iz kraljevske porodice: Megan nije razgovarala s Kejt

Megan Markl nije razgovarala s Kejt Midlton otkako su ona i princ Hari odlučili napustiti svoje pozicije u kraljevskoj porodici, rekao je izvor za Us Weekly.

Isti izvor tvrdi da bivša glumica nikad nije bila srećnija te da je veoma srećna što je konačno izvan Londona.

"Kejt i Megan nisu razgovarale otkako se to dogodilo. Megan se osjeća slobodno, nikad nije bila srećnija. Srećna je što više nije u Londonu. Iznenađena je kako se sve brzo dogodilo. Znala je da se odriču titula, ali brzina kojom se sve dogodilo iznenadila je svakoga. Mislili su da će palati trebati više vremena", tvrdi izvor.

Megan i Hari najavili su 8. januara da se odriču svojih uloga u kraljevskoj porodici te da žele živjeti nezavisno od nje. Učinili su to, očito, bez kraljičinog dopuštenja, ali i bez vizije kako bi to moglo funkcionisati.

Iako su oni htjeli samo "napola" napustiti porodicu, kraljica se, prema pisanju britanske štampe, odlučila za "najtvrđi mogući Megxit".

Par je izgubio pravo da ih nazivaju kraljevskim veličanstvom, jednako kao što se to dogodilo Harijevoj majci Dajani kad se razvela od princa Čarlsa 1996, u još jednoj porodičnoj drami koja je uznemirila kraljicu. Potom, pristali su vratiti 2,4 miliona funti, koliko su poreski obveznici potrošili na obnovu njihove rezidencije Frogmore Cottagea.

"Niko iz kraljevske porodice nikada nije vratio novac", napisao je bivši kraljičin sekretar za medije Dickie Arbeiter u Sunu u nedjelju. "To je apsolutno bez presedana."

Hari je ostao i bez svojih vojnih naslova i pokroviteljstava kojima je nagrađen nakon što je odslužio dvije rotacije u Avganistanu i napredovao do čina satnika. Arbiter, međutim, tvrdi da je gubitak titule "kraljevskog veličanstva" ono što ulazi u istoriju monarhije.

"Čak i kada je Edvard VIII abdicirao 1936. 'degradirali' su ga s Njegovog veličanstva kralja na Njegovu kraljevsku visost vojvodu od Vindzora", rekao je.

Princeza Dajana bila je drugačiji slučaj jer je ona svoje kraljevske titule stekla brakom, a ne rođenjem.

Prvo pitanje s kojim će se Hari i Megan suočiti su finansije. Sky News je objavio da će princ Čarls nastaviti sinu davati neki iznos iz svojih ličnih prihoda. Hari vjerovatno ima i pozamašnu ušteđevinu, a Megan je imala unosnu glumačku karijeru. Sada razmišlja o tome da pokrene vlastitu liniju zdravstvenih i wellness proizvoda.

Sunday Times pitao je izvor iz Bakingemske palata hoće li Hari i Megan moći unovčiti brend Sussex Royal koji su u decembru pravno zaštitili. "To je jedno od područja koje se još razrađuje", kazao je izvor. "U prevodu: kraljica baš nije sigurna u to", dodaje Times.

Arbiter napominje kako Dajanina globalna privlačnost nije nestala time što je izgubila naslov kraljevsko veličanstvo.

Neki dogovori vjerovatno će uključivati Holivud. Nedavno se pojavio snimak kako Hari na jednom prijemu šefu Disneyja hvali Meganine sposobnosti sinhronizacije. Ima i nagađanja da će par sarađivati s Netflixom.

Palata je objavila da će odvojeno pitanje o tome ko će plaćati za njihovu bezbjednost, a to neće biti malo, naknadno razriješiti britanska vlada. Novinarka i kraljevska biografkinja Peni Džunor tvrdi kako bi ideja da će par na bilo koji način profitirati od svojih kraljevskih naslova "zastala u grlu javnosti".

"Hari je to što jest postao slučajno, rođenjem", kaže Džunor. "Kada bi zbog toga zarađivao milione, bilo bi to pogrešno."

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije