Jet set

Čuveni kreator puni 97 godina

Čuveni kreator puni 97 godina
Foto: dpa | Čuveni kreator puni 97 godina
N.N.

Čuveni francuski modni kreator Pjer Karden izjavio je da je, pored toga što se osjeća kao mlad, ipak najstariji modni kreator na svijetu sa 96 godina, priznajući prvi put da priprema nasljednike i da računa na tri osobe koje će nastaviti njegovim stopama.

"Kao što vidite, tu sam", rekao je šaljivo Karden u intervjuu Frans presu tokom kojeg je evocirao uspomene, ali je govorio i o sadašnjoj krizi "žutih prsluka".

Karden je rekao da je umoran i da više ne odlazi svaki dan u svoj atelje koji se nalazi preko puta predsjedničke Jelisejske palate u Parizu, ali je dodao da nastavlja da crta.

Kreator, koji će 2. jula napuniti 97. godina, rekao je da se još ne povlači jer priprema da bude ovog ljeta domaćin 19. umjetničkog festivala koji je on osnovao u dvorcu Lakost na jugu Francuske.

Festival koji se održava u nekadašnjem dvorcu Markiza de Sada, koji je sada u vlasništvu Kardena, posvećen je pozorištu, plesu i operi.

Karden je 1946. godine počeo da radi u modnoj kući Kristijana Diora i tada je doprinio rođenju posljeratnog čuvenog "novog izgleda" (New Look).

Svoju modnu kuću je otvorio krajem 1949. godine. Karden, poznat i kao izvanredni preduzetnik, svoju imperiju je proširio širom svijeta.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije