Jet set

Pratite nas na Google news

Da li će se Megan obogatiti na račun kraljevske porodice

Da li će se Megan obogatiti na račun kraljevske porodice
Foto: Tanjug/AP | Da li će se Megan obogatiti na račun kraljevske porodice
Tanjug

Mnogo teorija vrti se povodom izlaska princa Harija i njegove supruge Megan iz britaske kraljevske porodice, a jedna od njih je da je sve rezultat njenog promišljenog i dobro skovanog plana da se obogati na račun kraljevske porodice, prenosi "Blic" komentare britanskih medija.

Argumenti kojima se koristi ta druga struja su između ostalog činjenica da se vojvotkinja od Saseksa odrekla praktično cijele svoje porodice, osim svoje majke, kao i da svi njeni bliski prijatelji kažu da im je u potpunosti okrenula leđa od trenutka kada je upoznala Harija.

Njeno licemjerstvo vidi se, kažu, u mnogim sitnicama koje su same po sebi mogle da prođu nezapaženo a zajedno daju mnogo širu sliku o tome ko je zapravo Megan Markl, prenosi "Blic".

Javnost se i dalje sjeća poteza Megan i Harija koji su u Njujorku organizovali "baby shower" zabavu u vrijednosti od 500.000 dolara, i to istog dana kada su na Twitteru zamolili pratioce da se sjete i pomognu siromašnima.

Takođe, podsjeća javnost, Hari i Megan konstantno apeluju na javnost i ljude da pokušaju da umanje svoj uticaj na zagađenje životne sredine, dok oni sami redovno uskaču u privatne avione, uglavnom Eltona Džona i Džordža Klunija.

Sve je ovo, vjeruje veliki dio britanske javnosti, Megan brižljivo isplanirala.

"Sigurno niko iz kraljevske porodice nije ni slutio da se ovo sprema. Teško da je iko shvatao da je Megan baš toliko okrutna i sposobna", komentarišu poznavaoci prilika na dvoru.

A Megan je, kažu, unaprijed i našla način da legalno zaradi novac preko kraljevske porodice i da je za to ne tuže. Njen ključ za to je njena PR firma "Sanšajn Saks".

Bila ona sa Harijem ili ne, ta agencija je na njeno ime, kao i na ime njihovog sina Arčija, i to nijedan pripadnik kraljevske porodice neće moći da joj oduzme. Agencija, prirodno, sjajno posluje zahvaljujući imidžu vojvotkinje od Saseksa koji je uspjela da izgradi, a Megan je nedavno pokrenula i "Saseks Rojal" projekat za prikupljanje dobrotvornih sredstava.

Međutim, Megan je pronašla rupu u sistemu i agenciju registrovala u Americi, pa tako vrlo mali dio prikupljenog novca zapravo mora da da u dobrotvorne svrhe - ostatak, bez ikakvih pravnih posljedica, može da zadrži za sebe.

"Megan ne krije da je oduvijek maštala o tome da se uda za princa. Na svu sreću britanske nacije, nije se ustremila na Vilijama, koji je znao koje su njegove dužnosti. Umjesto toga, uhvatila se za mlađeg princa. Žao mi ga je, jer kada Megan u potpunosti iscijedi svaku moguću korist i dobit od njega, šutnuće ga. Vjerujem da će ga porodica tada ipak dočekati otvorenih ruku i oprostiti mu sve'', komentariše jedan anoniman izvor blizak dvoru.

A što se konkretnih poslovnih poteza tiče, već se zna prvi posao Megan Markl - potpisala je ugovor s filmskom kompanijom "Dizni". Pored toga, postoji još mnogo opcija, barem tako kažu stručnjaci za odnose s javnošću.

Ron Torosen iz njujorške PR agencije rekao je da su mogućnosti beskonačne kad su njih dvoje u pitanju.

"Bez obzira na brend, saradnju ili neku drugu vrstu ugovora, Megan i Hari sigurno će zarađivati milione mjesečno. Za njih je samo nebo granica. Harija je do sada njegova uloga u kraljevskoj porodici sprečavala da zarađuje novac kao poznata ličnost", rekao je Rok Torosen.

Džjems Henderson, PR ekspert koji je savjetovao Madonu i Naomi Kembel, rekao je da bi Megan najveći uspjeh mogla da ostvari s linijom kozmetike.

"Za početak najbolje rješenje bi bilo da dobiju emisiju kako bi se približili američkoj publici. Ona je prelijepa, talentovana i rječita žena. Dovoljno je da se pojavi na nekom događaju i zaradila bi 100.000 dolara. Dovoljno je samo da se pojavi i ništa više. Trenutno najplaćenija porodica na svijetu Kardašijanovi zarađuju oko milijardu dolara godišnje, to bi bez problema mogli Hari i Megan", rekao je Henderson za "Dejli mejl".

Kako navode stručnjaci, mnoge važne ličnosti, kao na primjer bivši predsjednik Amerike Barak Obama i njegova supruga Mišel, na sličan su način obezbjeđivali finansije nakon važnih političkih uloga.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije