Jet set

Pratite nas na Google news

Da li su princ Hari i Megan dobili što su tražili

Da li su princ Hari i Megan dobili što su tražili
Foto: Instagram | Da li su princ Hari i Megan dobili što su tražili
N.N.

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl okrenuli su leđa Londonu i obavezama kraljevske porodice kako bi vodili "mirniji život" u Kanadi. Ili se tome barem nadaju.

Mladi bračni par moraće da se prilagodi novom životu u Nort Saniču, predgrađu grada Viktorije u kanadskoj pokrajini Britanskoj Kolumbiji.

Nort Sanič na internet stranici predstavlja se kao "jako atraktivna stambena i ruralna zona" s velikim "poljoprivrednim bogatstvom". Vojvotkinja od Saseksa viđena je tako kako šeta sa sinom Arčijem u nacionalnom parku Hort Hil, nakon radikalnog razlaza s Bakingemskom palatom i centrom Londona.

Godine 2018. gotovo 12.000 ljudi živjelo je u tom malom gradu na južnom kraju ostrva Vankuver, na zapadnoj obali Kanade. To je gotovo trećina stanovništva Vindzora, gdje su Hari i Megan boravili u rezidenciji pod nazivom "Frogmore Cottage". Nema takođe ničeg zajedničkog s Londonom ili Torontom, gdje je Megan živjela nekoliko godina.

Manje komšija i sigurno manje medijske pažnje (ili je barem tako zamišljeno). Suprotno od Dejli mejla i drugih britanskih tabloida, koji uvijek tragaju za senzacionalističkim naslovnicama, lokalna štampa najviše se bavi pričama o recikliranju i humanitarnim akcijama, prenosi N1. Brošura za nove stanovnike Nort Saniča, objavljena na internetu, objašnjava ponudu lokalnog prevoza, aktivnosti povezane s rušenjem drveća i dozvole koje će paru trebati za Meganine pse.

Čini se da Hari (35) i Megan (38) traže mir, ali vjerovatno će im s vremena na vreme trebati malo urbanog uzbuđenja. U tom slučaju do Vankuvera će lako moći da "skoče" trajektom ili helikopterom. Megan je tamo prošle nedjelje posetila dve karitativne organizacije. Taj grad na Pacifiku ima puno nadimaka, na primjer "Holivud sjevera" zbog velikog broja filmova i serija koje se u njemu snimaju, kao i "No Fun City" (Dosadan grad) jer mu manjka dinamike.

Bude li i dalje želio da navija za neki fudbalski klub, Hari, navijač Arsenala u Engleskoj, moraće da izabere Vankuver Vajtkapse, nešto slabiji tim sjevernoameričke fudbalske lige, ili se prebaci na hokej kao gotovo svi u Kanadi. U tom će slučaju navijati za Vankuver Kanukse. Ili može da prati kanadski fudbal, sport srodan američkom fudbalu.

Region je pun lokalnih trgovina i štandova s hranom svih vrsta, pa će bračni par moći lakše da zaboravi "Harrods" ili "Marks & Spencer".

Teže će pronaći neki pab gdje bi mogli da pojedu nešto lagano: vlasnik restorana u Nort Saniču već je bio prisiljen da im uskrati to zadovoljstvo i to iz bezbjednosnih razloga. Bev Kofel, vlasnik restorana "Deep Cove Chalet", kazao je lokalnim novinarima da je njegov šef sale odbio njihovu rezervaciju.

"Pustimo ih da uživaju u miru. Ionako smo već toliko srećni što su ovde", rekao je.

(B92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije