Jet set

Djevojka porijeklom iz BiH među najuspješnijim influenserima Britanije

Djevojka porijeklom iz BiH među najuspješnijim influenserima Britanije
Foto: Instagram | Djevojka porijeklom iz BiH među najuspješnijim influenserima Britanije

Oni su zvijezde interneta koje zarađuju milione zahvaljujući činjenici da ih prate milioni ljudi. Listu sto najuspješnijih influensera Velike Britanije sastavio je "Sunday Times", a iako je puno njih poput Felia Kjelberga, poznatijeg kao PewdieDiePie, rođeno negdje drugdje, u ovom trenu svih sto imaju prebivalište u Velikoj Britaniji.

Na 21. mjestu našla se Tamara Kalinić. Ova influencerka rođena je u Bosni i Hercegovini, ali se sa porodicom devedestih preselila u Novi Sad.

U Brajton se preselila 2009. godine kada je upisala studij farmacije, a nakon završetka faksa ipak je odlučila apoteku zamijeniti Instagramom. Na Instagramu je prati 776 hiljada ljudi, a čest je gost brojnih poznatih manifestacija poput sedmica mode i filmskog festivala u Veneciji, prenosi "Index.hr".

Ova 30-godišnja Instagram zvijezda kćerka je poznatog farmaceuta i biznismena iz Novog Sada, a skupe torbice obožava još od srednje škole.

"Postoji samo jedan način za liječenje slomljenog srca - nova dizajnerska torbica. Kad sam prekinula s dečkom prošlog Božića nakon tri godine veze, otišla sam u šoping i potrošila 1.600 funti na novu tamnoplavu Celine torbicu. I nisam tu stala: čak sam je zamotala i stavila je ispod bora kao poklon samoj sebi, da je otvorim na božićno jutro. Iako znam da nas materijalne stvari ne mogu zaista razveseliti, ova jeste", rekla je prije nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije