Jet set

Džek Nikolson sa 37 godina saznao istinu o svom rođenju

Džek Nikolson sa 37 godina saznao istinu o svom rođenju
Foto: Screenshot/Instagram | Džek Niklson 37 godina saznao istinu o svom rođenju

Proslavljeni glumac Džek Nikolson zabilježio je oko 80 filmova u Holivudu, osvojio tri Oskara, a bio nominovan još devet puta, međutim, osim njegove karijere i njegov život je bio poprilično privlačan za javnost.

Istina o njegovom porijeklu je posebno interesantna. Naime, ni sam glumac dugo nije znao da je žena za koju je mislio da mu je majka, zapravo, njegova baka.

Džek je rođen kao Džon Džozef Nikolson u porodici irskog, engleskog, velškog i njemačkog porijekla i sve vrijeme mislio da je njegova majka Etel Mej.

Ipak, dosta kasnije je saznao da je njegova prava majka Džun, žena za koju je mislio da mu je sestra.

Džun je zatrudnila sa samo 17 godina sa dečkom koji je tada bio oženjen.

Kada je njena majka saznala, prijetila je dečku zbog toga što je imao seksualne odnose sa maloljetnicom i insistirala da joj ne prilazi više.

Kako bi se izbjegla sramota, Etel Mej je riješila da preuzme ulogu majke, a Džun je bila predstavljena Džeku kao mnogo starija sestra.

Očinsku figuru nije imao nikada, a Džun je pobjegla u Majami kada je on imao samo četiri godine. Željela je da bude egzotična plesačica i maštala je o velikoj karijeri.

On joj se pridružio kada je napunio 17 godina i tada još uvijek nije znao pravu istinu.

Kako je saznao ko mu je prava majka?

Džek je cijelu istinu saznao kada je već postao jako poznat i osvojio svog prvog Oskara, a sve su mu otkrili novinari, kada je imao 37 godina. Naime, kada je triler "Kineska četvrt" trebalo da se emituje u bioskopima, novinari su kontaktirali Nikolsona kako bi im objasnio neke detalje iz svog života.

Tada su mu rekli kako je njegov otac živ i to da je žena za koju misli da mu je majka, zapravo, njegova baka.

Džek je tada, prema podacima iz biografije "Džekov život", bio vidno uznemiren, te je pozvao svog teču od kojeg je zahtijevao istinu. U tom trenutku su i njegova majka i baka bile mrtve, pa sa njima nije mogao da razgovara o tome.

Iako je ga je sve mnogo pogodilo, kasnije je ipak govorio kako to iskustvo nije bilo toliko traumatično za njega.

"Bio sam veoma impresioniran njihovom sposobnošću da čuvaju tajnu, ako ništa drugo", istakao je jednom prilikom za Rolling Stone, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije