Jet set

Džoni Dep na sudu dobio bivšu ženu

Džoni Dep na sudu dobio bivšu ženu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Džoni Dep na sudu dobio bivšu ženu
N.N.

Poznati holivudski glumac Džoni Dep (58) dobio je željenu presudu u brakorazvodnoj parnici protiv bivše supruge Amber Herd (35).

 

Naime, Amber i Džoni su se vjenčali 2015. godine, a ona je samo godinu kasnije podnijela zahtjev za razvod braka. Kao razlog zahtjeva za razvod navela je "nepomirljive razlike", a zatim optužila glumca za nasilje.

Sudska saga trajala je mjesecima, Dep i njegovi advokati negirali su sve optužbe bivše supruge i tvrdili da ona time želi da profitira finansijskom odštetom.

Bivši supružnici uspjeli su da dođu do nagodbe od sedam miliona dolara za koju je Amber tvrdila da će donirati Američkoj uniji za građanske slobode i dječjoj bolnici u Los Anđelesu.

Glumac sada pokušava da dođe do informacije da li je bivša supruga ispunila obećanje i donirala novac. Njegov advokat Endru Kaldekot tvrdi da je donacija "proračunata i manipulativna laž" i da je od samog početka to bio plan kojim bi "uništila bivšeg supruga".

Uz to, Depov advokat tvrdi da ih je dječija bolnica u Los Anđelesu 2019. godine obavijestila kako Amber nije izvršila nikakva plaćanja.

Glavni sudija ove parnice djelimično je usvojio zahtev Depovog advokata i natjeraće Američku uniju za civilne slobode da objavi dokumente koji potvrđuju da li je Herd ispunila svoj dio nagodbe.

Ukoliko se ispostavi da nije, glumac i njegov tim imaće snažan dokaz protiv bivše supruge.

Podsjetimo, holivudski glumac je nakon burnog razvoda, koji se mjesecima povlačio po sudovima, tužio britanski tabloid "The Sun" za klevetu zbog njihovih natpisa kako je on "nasilnik koji je pretukao ženu".

U novembru 2020. godine Dep je izgubio taj spor.

""The Sun" je uspio da dokaže da je ono što je napisano u spornom tekstu u suštini istinita informacija. Donio sam takav zaključak nakon što je obrana u sudnici iznijela detalje navedenih 14 incidenata", završio je tada raspravu sudija Endru Nikol.

PR spomenutog tabloida je svedočanstva Amber Herd nazvao hrabrima, a "The Sun" okarakterisao kao "novine koje nikada neće ćutati kada je porodićno nasilje u pitanju", piše Telegraf.rs.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije