Jet set

Džoni Dep na udaru ženskih filmskih stvaralaca

Džoni Dep na udaru ženskih filmskih stvaralaca
Foto: Arhiva | Džoni Dep na udaru ženskih filmskih stvaralaca

Na Filmskom festivalu u San Sebastijanu glumcu Džoniju Depu biće uručena glavna nagrada "Donostia", a to je naišlo na reakcije žena filmskih stvaralaca i to na negativne.

 

“Ovo veoma loše govori o festivalu i njegovom rukovodstvu i prenosi užasnu poruku javnosti: "Nije važno da li ste zlostavljač sve dok ste dobar glumac", rekla je Kristina Andreu, predsednica španskog Udruženja ženskih filmskih stvaralaca i audiovizuelnih medija

Naime, Kristina Andreu, predsjednica španskog Udruženja ženskih filmskih stvaralaca i audiovizuelnih medija, rekla je za Associated Press da je "veoma iznenađena" odlukom festivala da Depa počasti svojom glavnom nagradom, Nagradom Donostia, usled njegovih pravnih problema sa bivšom suprugom Amber Herd, koja ga je ranije optužila za nasilje u porodici, piše people.com.

Inače, glumac je odlučno negirao sve optužbe na njegov račun.

“Ovo veoma loše govori o festivalu i njegovom rukovodstvu i prenosi užasnu poruku javnosti: "Nije važno da li ste zlostavljač sve dok ste dobar glumac", rekla je Andreu za AP, i dodala da njeno udruženje, koje ima bliske veze sa festivalom, "proučava sledeće korake".

Nagrada Donostija ima za cilj da oda počast životnim dostignućima na filmu. Filmski festival u San Sebastijanu najavio je da će Dep u ponedeljak biti ovogodišnji dobitnik, opisujući glumca kao "jednog od najtalentovanijih i najraznovrsnijih glumaca savremene kinematografije". Džoniju će nagrada biti uručena u srijedu, 22. septembra.

Inače, Dep će biti gost još jednog poznatog evropskog filmskog festivala, a u pitanju je Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima u Češkoj, koji je ovog mjeseca najavio planove za odavanje počasti glumcu, piše Telegraf.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije