Jet set

Džulija Roberts pozvana na Sabor trubača u Guči

Džulija Roberts pozvana na Sabor trubača u Guči
Foto: Ilustracija | Džulija Roberts pozvana na Sabor trubača u Guči
Tanjug

Predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović uputio je poziv holivudskoj glumici Džuliji Roberts, koja se ovih dana sa porodicom nalazi u Beogradu, da posjeti ovogodišnji Sabor trubača u Guči.

Jolović je još 2012. godine na jednoj od konferencija za novinare izjavio da bi od svih poznatih ličnosti u Guči na Saboru trubača, najviše volio da ugosti Džuliju Roberts kada joj je takođe uputio poziv.

On je u pozivnom pismu holivudskoj glumici istakao da u Srbiji postoje "dobro odgajeni i tradicionalno vaspitani srpski domaćini koji dočekuju goste sa svih strana svijeta, predstavljajući na najbolji način svoju kulturu i tradiciju i poštujući njihovu".

"Kad dođete u Dragačevo, videćete kako je u ovaj naš kraj utkana stara vokalna tradicija sa folklorom i glasovitim instrumentom trubom, uz geslo da tradiciju možemo voleti ili ne, ali je moramo poštovati", naveo je Jolović.

Prema njegovim riječima, u Guči se sve više truba čuje iz svih dijelova Srbije, ali i Republike Srpske, Evrope, Amerike, Rusije i čitavog svijeta.

On navodi da sabor u Guči traje već pola vijeka i da je ovu manifestaciju posetilo blizu 20 miliona domaćih i stranih gostiju.

"Guči ćete učiniti čast, a Vama i Vašoj porodici zadovoljstvo, da budete naš i moj gost u vreme 57. Sabora trubača, koji se ove godine održava od 9. do 13. avgusta", stoji u pozivu slavnoj glumici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije