Jet set

Ekrem balkanski Borat

Ekrem balkanski Borat
Ekrem balkanski Borat

Zvijezdu Kanade i Amerike Ekrema Jevrića, zvanog Gospoda, čak je i britanski list "The Independent" prepoznao kao legendu u velikoj priči o njegovom iznenađujućem uspjehu i slavi koju je postigao hitom "Kuća, pos'o".

Nakon što je ta pjesma na YouTubeu pogledana više od četiri miliona puta, Gospodu, koji je tokom rata izbjegao u Njujork, mediji su proglasili balkanskim Boratom, a "Independent" mu kao jednu od zasluga pripisuje i to da je svojim hitom ujedinio narode bivše Jugoslavije.

Britanske novine opisuju i kako je šljaker iz crnogorskog Plava dočekan kao kralj, kada se prvi put od početka rata iz devedesetih vratio u domovinu. Na prostoru bivše Jugoslavije zvijezda je, piše "Independent", stekla status pravog selebritija, o njemu raspravljaju muzički kritičari, te ga pozivaju da pjeva na brojnim vjenčanjima.

Ekrem je tražen i po američkim klubovima, pogotovo u gradovima gdje ima puno iseljenika s ovih prostora. Tamo sa vječnim sunčanim naočarama na nosu zabavlja publiku, a u pauzama između pjesama, dok čeka da se popne na improvizovanu pozornicu, čačka zube kreditnom karticom, te pleše po stolu okružen fanovima.

Video klipovi sa tih večeri takođe su na YouTubeu postigli višemilionsku gledanost, a kada Ekrema pitate zašto je postao toliko popularan, on kaže: "Ljudi su očito prepoznali da pjevam čistu istinu", piše "Independent". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije