Jet set

Ekstravagantne kreacije i na Met Gali 2019.

Ekstravagantne kreacije i na Met Gali 2019.
Foto: Tanjug/AP | Ekstravagantne kreacije i na Met Gali 2019.

Ni ove godine na crvenom tepihu na dobrotvornom događaju Met Gala, koji se održava u Institutu za kostime u Muzeju Metropoliten u Njujorku, nisu izostale ekstravagantne kreacije.

Ovogodišnja tema jednog od najvećih modnih događaja na svijetu bila je "Camp: Notes on Fashion", u skladu sa predstojećom izložbom u Metropolitenu, koja je inspirisana esejom "Notes on Camp" fotografkinje Suzan Sontag iz 1964. godine.

Poput izložbe, odjevne kombinacije, među kojima su se posebno istakle one koje su nosile Lejdi Gaga, Kejti Peri i glumaca Džerada Letoa, zasnivale su se na ironiji, humoru, parodiji, umjetnosti, teatralnosti i pretjerivanju, prenosi Bi-Bi-Si.

A kako se to radi, svima je već na početku večeri pokazala Lejdi Gaga, koja je stigla u napuhanoj haljini roze boje, ispod koje se, kako se ispostavilo, krilo još nekoliko odjevnih kombinacija.

Lejdi Gaga se, najprije, skinula u glamuroznu crnu haljinu, a potom je ostala u uskoj roze haljini i, na kraju, u donjem vešu i mrežastim čarapama.

Keti Peri je na galu otišla kao luster, na kojem se nalaze električne svijeće, dok je glumac Džerad Leto sa sobom poveo neobičnog gosta - repliku svoje glave, navodi Si-En-En.

Teniserka Serena Vilijams nosila je žutu haljinu i patike iste boje, američka pjevačica Jannelle Monae imala je četiri šešira, a glumac Mišael Urie, koji je najpoznatiji po seriji "Ružna Beti", predstavio se kao muškarac i žena u jednom.

S jedne strane tijela imao je roze haljinu, ali muške cipele, bradu i kratku kosu, dok je s druge strane nosio odijelo, cipelu na štiklu, dužu kosu i šminku.

Na Met Gali pojavili su se i članovi porodice Karadašijan, glumica Sofi Tarner i pjevač Nik Džonas, pjevačica Selin Dion i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije