Jet set

Elon Mask tajno dobio blizance sa saradnicom

Elon Mask tajno dobio blizance sa saradnicom
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Elon Mask tajno dobio blizance sa saradnicom

​Sudski dokumenti do kojih je došao Insajder pokazuju da je tehnološki mogul Elon Mask u tajnosti dobio blizance prošlog novembra sa jednim od svojih najviših rukovodilaca, Šivonom Zilis.

Mask, koji je bio otvoreni zagovornik donošenja više beba na svijet, sada ima devetoro poznate djece.

U aprilu su Mask (51) i Zilis (36) podnijeli peticiju za promjenu imena blizanaca kako bi "imali prezime svog oca i zadržali prezime majke kao dio srednjeg imena". Nalog je odobrio sudija u Ostinu, u Teksasu, ovog maja.

Blizanci su rođeni nekoliko nedjelja prije nego što su Mask i Kler Bučer, muzičarka koja nastupa kao Grajms, dobili drugo dijete preko surogata u decembru.

Mask i Zilis nisu odgovorili na pitanja medija za komentar.

Mask je najbogatija osoba na svijetu, sa procijenjenom neto vrijednošću od oko 220 milijardi dolara. On je na čelu četiri kompanije: proizvođača električnih vozila Tesla, proizvođača svemirskih letjelica SpaceX, pokretača za izgradnju tunela "The Boring Company" i kompanije Neuralink za implantabilne interfejse mozak-mašina, gdje Zilisova radi.

Ove godine je najavio planove za kupovinu Twittera za 44 milijarde dolara, iako je dogovor odložen zbog onoga što je izvršni direktor Tesle opisao kao nekoliko neriješenih stvari.

Insajder je u maju izvijestio da je SpaceX platio stjuardesi kompanije 250.000 dolara da bi ćutala nakon što je navela da joj je Mask otvoreno predložio seks.

Šivona Zilis je zvijezda u usponu u Maskovom carstvu. Rođena u Markhamu, Ontario, diplomirala je ekonomiju i filozofiju 2008. na Jejlu, gdje je takođe bila golman u ženskom hokejaškom timu.

Doživotna sportistkinja, slikana je na društvenim mrežama kako surfuje, a tu su i zip-lajning i penjanje po ledu. Nakon što je započela svoju karijeru u IBM-u, pridružila se fondu rizičnog kapitala Blumberg Beta u ranoj fazi, gdje je vodila ulaganja u podatke i mašinsko učenje. Bila je na Forbsovoj listi "30 Under 30" u kategoriji rizičnog kapitala 2015.

Šivona je upoznala Maska kroz njen rad sa OpenAI, neprofitnom organizacijom za istraživanje i primjenu vještačke inteligencije čiji je Mask postao suosnivač 2015. Ona je najmlađi član upravnog odbora OpenAI. Zilisova je 2017. prešla u Teslu, gdje je bila direktor projekta, primjenjujući svoju ekspertizu u vezi sa vještačkom inteligencijom u timovima za autopilot i dizajn čipova.

Trenutno je na poziciji direktora operacija i specijalnih projekata za Neuralink, gdje je Mask ko-izvršni direktora. Ranije je radila kao projektni direktor u kancelariji generalnog direktora. Nedavno je predstavljena kao jedna od osoba koje je Mask mogao da iskoristi za vođenje Twittera nakon njegove akvizicije.

Zilis je živjela u San Francisku prije nego što je u avgustu kupila kuću u zatvorenoj zajednici u Ostinu, otprilike tri mjeseca prije nego što su blizanci rođeni. Veb stranica za nekretnine procjenjuje da kuća vrijedi više od 4 miliona dolara. Mask je rekao da je njegova primarna rezidencija modularna kuća od 50.000 dolara u Boka Čiki, u blizini lansirnog postrojenja kompanije "SpaceX" u Južnom Teksasu, ali su u sudskim dokumentima Mask i Zilisova naveli istu adresu - kuću od više miliona dolara - u Ostinu. Mask provodi više vremena u Ostinu nakon što je otvorio Teslinu novu Gigafabriku u Teksasu na periferiji grada.

Zilisova dijeli mnoge Maskove intelektualne strasti, uključujući putovanja u svemir, i, prije svega, vještačku inteligenciju. Čini se da imaju sličan smisao za humor - oboje su tvitovali bezobrazne reference na Maskovu omiljenu kriptovalutu, dogecoin. Bila je vatreni branilac Maska pred kritikama u više navrata, prenosi b92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije