Jet set

Pratite nas na Google news

Evo kako danas izgleda Denis Napast

Evo kako danas izgleda Denis Napast
Foto: Ilustracija | Evo kako danas izgleda Denis Napast
N.N.

Zvijezde filmova koje su žarile i palile devedesetih danas su zaboravljena priča. Rijetki od njih uspjeli su da izgrade karijere nakon velike popularnosti koju su stekli ulogom u dječijoj dobi.

Jedan od njih je i Denis Napast, kojeg je utjelovio Mejson Gembl, prenosi "Klix.ba".

Denis je terorisao jadnog gospodina Vilsona, iako je sve što je želio bilo da se sprijatelji s mrzovoljnim komšijom.

On je jedan od omiljenih likova iz stripa Henka Kečuma, a prije 26 godina likovi iz tog stripa doživjeli su ekranizaciju u istoimenom filmu "Dennis the Menace".

Denis Mičel bio je dječak koji je konstantno dizao pritisak i živcirao gospodina Vilsona, a djecu nasmijavao do suza. Njih dvojica nikako nisu mogli zajedno, iako se dječak samo želio zabaviti dok su njegovi roditelji bili van grada na nekoliko dana.

Upravo ta uloga obilježila je život Mejsona Gembla, a za nju je dobio i "Youth in Film Award". Prije nje je 1993. godine glumio s Bilom Marejem u filmu "Beskrajan dan". Tri mjeseca nakon tog debija dobio je glavnu ulogu u filmu "Denis Napast".

Danas, Gembl ima 33 godine i dalje izgleda vrlo mladoliko i nestašno. Mejson je 2006. godine radio na snimanju serije "CSI: Miami" i na filmskoj adaptaciji romana "Golf in the Kingdom".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije