Jet set

Fotografija gole plavuše osvanula na Instagramu, fanovi kažu - Gvinet Paltrou

Fotografija gole plavuše osvanula na Instagramu, fanovi kažu - Gvinet Paltrou
Foto: Instagram | Fotografija gole plavuše osvanula na Instagramu, fanovi kažu - Gvinet Paltrou

Na Instagram profilu lifestyle brenda Goop objavljena je fotografija potpuno gole plavuše koja vježba jogu na planini, a mnogi su uvjereni da se radi o vlasnici brenda i glumici Gvinet Paltrou.

Iako je objava posvećena promovisanju psihološkog eseja Dejne Čajlds o važnosti slušanja vlastitog tijela, pratioci brenda su više interesa pokazali za golu ženu na fotografiji.

"Lažemo sebi zbog dobrih ili loših razloga, radilo se o samozaštiti ili samouništenju (što često dođe na isto). Ali zašto", upitao je Goop na Instagramu.

"Je li to Gvinet Paltrou", upitao je jedan pratilac i izazvao pravu lavinu šaljivih komentara na račun glumice.

"Gvinet je tako svako jutro pozdravljala svoje osoblje", našalio se jedan obožavalac.

No, drugi su bili zgroženi mršavošću žene s fotografije te su prozvali brend za promovisanje nerealnog prikaza normalnog tijela.

"Vide joj se rebra; ovo je katastrofalno", "Kada će prestati kultura anoreksičnih žena u medijima", "Izgleda kao da se izgladnjuje danima", "Ovo je jako loše, premršava je", samo su neki od komentara.

Jedna je obožavateljki začepila usta takvima i odbranila ženu i njeno tijelo.

"Opa, ova je golotinja uznemirila dosta ljudi. Ohladite malo svi! To je tijelo. Prestanite mu suditi samo zato što nije vaše veličine. Svi ovi ‘previše je mršava’ komentari odraz su vaše vlastite nesigurnosti", komenarisala je pratiteljka i dala do znanja da prihvaćanje svih tipova uključuje i tijelo s fotografije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije