Jet set

Gdje je nestala Kejt Midlton?

Gdje je nestala Kejt Midlton?
Foto: Twitter / Printscreen | Gdje je nestala Kejt Midlton?

​Princeza Kejt Midlton nije viđena od Božića, nakon saopštenja da se oporavlja od operacije stomaka.

Kejt Midlton je obično vrijeme u januaru poslije praznika provodila zauzeta kraljevskim angažmanima u javnosti. Ali ove godine je bilo drugačije.

Palata je 17. januara otkrila da je princeza od Velsa, stara 42 godine, prethodnog dana bila podvrgnuta planiranoj operaciji stomaka. Ostala je u bolnici skoro dvije nedjelje prije nego što je prešla na oporavak kod kuće, sa najavom da će se vratiti javnim obavezama poslije Vaskrsa.

Nakon neočekivanog povlačenja princa Vilijama sa komemoracije u čast njegovog pokojnog kuma u ​​utorak, zabrinutost u vezi sa zdravljem princeze Kejt porasla je širom interneta i podstakla talas teorija zavjere, piše "People".

Iako izvor iz palate kaže za magazin "People" da Kejt "i dalje ide dobro" i da se oporavlja, nedostatak novosti o princezi od Velsa izaziva zbunjenosti i zabrinutost.

Sve što se zna jeste da u pitanju nije kancer. Odsustvo Kejt Midlton iz javnosti je u potpunoj suprotnosti sa pojavljivanjem kralja Čarlsa, koji se javno suočava sa sopstvenim zdravstvenim bitkama.

Monarh je prošao proceduru za liječenje uvećane prostate prošlog mjeseca i otkrio je svoju dijagnozu raka 5. februara (međutim, smatra se da njegov rak nije rak prostate).

Princeza Kejt je jasno stavila do znanja da želi da životi princa Džordža, princeze Šarlote i princa Luja ostanu što normalniji tokom njene operacije i oporavka. U početnoj izjavi koju je objavila Kensingtonska palata, oni su rekli: "Princeza od Velsa cijeni interesovanje koje će ova izjava izazvati. Ona se nada da će javnost razumjeti njenu želju da zadrži što je moguće više normalnosti za svoju djecu".

Dok je kralj Čarls otkrio i svoju proceduru za uvećanu prostatu i svoju dijagnozu raka, princeza Kejt je izabrala diskreciju. U početnoj izjavi o njenoj operaciji, palata je saopštila da je princezina "želja da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni".

U saopštenju palate se dodaje da će "obezbjeđivati ažurirane informacije o napretku Njenog kraljevskog visočanstva kada budu postojale značajne nove informacije koje treba podijeliti", ali one su za sada izostale, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije