Jet set

Gerhard Šreder se ženi peti put

Gerhard Šreder se ženi peti put
Foto: Tanjug | Gerhard Šreder se ženi peti put

Bivši njemački kancelar Gerhard Šreder (73) oženiće se ove jeseni peti put, a izabranica je Južnokorejka Kim So-Jeon (47).

Šreder je na konferenciji za novinare u Seulu rekao da mjesto i datum vjenčanja još nisu utvrđeni, ali da je upoznao porodicu buduće supruge koja je po zanimanju prevodilac.

Nije bila nimalo laka odluka da veliki dio vremena provodim u Koreji, kazao je Šreder napominjući da bi želio bolje da nauči korejski i da vodi jedan normalan život u toj zemlji.

Najavio je da će na poziv Međunarodnog olimpijskog komiteta prisustvovao otvaranju Zimskih olimpijskih igara 9. februara u Pjongčangu.

Šrederu će to biti peti brak. Kako piše "Bild", Šreder je romansu sa 26 godina mlađom Južnokorejkom objelodanio jesenas.

Njegova četvrta supruga Doris Šreder-Kepf tvrdila je da je to "povod, mada ne i jedini razlog za njihov razvod" 2016. godine, što je on danas ponovo demantovao.

Oboje imaju djecu sa bivšim partnerima. Kim je u intervjuu za magazin "Bunte" nedavno rekla da par još nije odlučio gde će se nastaniti.

"Njemačka će uvijek biti dom i središte života Gerharda Šredera, kao što je i Koreja moja domovina", rekla je ona tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije