Jet set

Pratite nas na Google news

Glumac iz "Igre prijestola" završio u bolnici zbog kraja serije

Glumac iz "Igre prijestola" završio u bolnici zbog kraja serije
Foto: Tanjug/AP | Glumac iz Igre prijestola završio u bolnici zbog kraja serije
N.N.

Glumac Igre prijestola, Kit Harington, je navodno smešten na rehabilitaciju zbog stresa i upotrebe alkohola.

Haringtonov prijatelj je rekao za Page Six da ga je kraj serije Igra prijestola "zaista jako udario."

"Shvatio je da je to to - to je kraj, to je nešto na čemu su svi toliko dugo radili toliko godina. Imao je trenutak, šta dalje?”, objasnio je njegov prijatelj.

"On je u klinici pretežno zbog stresa i iscrpljenosti i alkohola.", kaže njegov prijatelj.

"Odlučio je da iskoristi ovu pauzu u svom rasporedu kao priliku da provede neko vrijeme u velnes centru kako bi poradio na nekim ličnim pitanjima.", rekao je izvor blizak glumcu.

Harington je igrao Džona Snežnog u osam sezona Igre prijestola. Kako se kraj serije približavao, on je tada iskreno progovorio o tome kako je njegov lik pogodio njega lično:

"Moj najtamniji period je bio kada se činilo da je serija postala toliko o Džonu, kada je umro i vratio se", rekao je Harington za Varieti u intervjuu objavljenom u martu.

“Stvarno mi se nije sviđao fokus cijele serije na Džona. Kada postanete jedan od likova od koga zavisi serija, a serija je na vrhuncu svoje moći, fokus na vama je je*eno zastrašujući. To je bilo vrijeme kada sam počeo sa terapijom i počeo da razgovaram sa ljudima. Osjećao sam se veoma nesigurno i nisam pričao ni sa kim", rekao je Kit.

U odvojenom intervjuu sa Esquire, Harington je priznao da je imao totalni slom nakon snimanja svojih završnih scena Igre prijestola:

"Moj poslednji dan snimanja, osjećao sam se dobro... osjećao sam se dobro... osjećao sam se dobro... a onda sam otišao da napravim posljednje snimke i počeo da hiperventiliram pomalo... Onda su rekli 'wrap' (fraza koju izgovara reditelj i koja označava kraj snimanja) i ja sam se je*eno slomio. Bio je to taj nalet olakšanja i tuge zbog toga što ne mogu sve da ponovim”, ispričao je on.

Harington trenutno prolazi kroz psihološki trening, praktikuje meditaciju i kognitivnu bihejvioralnu terapiju u borbi protiv stresa, izvještava Page Six.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Šta je ishrana prema bioritmu?

Marketing tim / 09.12.2019 14:56

Već dugo traje rasprava o vezi između onoga što jedemo i vremena kada jedemo. Svi smo čuli klasične tvrdnje: “ako želite smršati, nemojte jesti nakon 19:00 sati”, “ujutro, na prazan želudac, prvo popijte čašu tople vode s limunom” i tome slično.

Neke od tih tvrdnji su naučno dokazane, a neke nisu, no činjenica je da ciklus kretanja Sunca utječe na mnoge od procesa koji se odvijaju u našim tijelima, uključujući i probavljanje hrane.

Hronobiologija je grana biologije koja proučava ritam živih organizama. Mnogi procesi koji imaju fiziološku i nutritivnu važnost za naše tijelo odvijaju se u 24-satnim ciklusima.

 

Na naš unutrašnji sat djeluju signali iz naše okoline, kao što su svjetlo i tama, zvukovi, vremenski uslovi, te uzimanje jela ili pića.

Nedavna su istraživanja pokazala da vrijeme uzimanja obroka može imati značajnu ulogu u regulaciji tjelesne težine. U jednom istraživanju provedenom na ljudima koji su provodili dijetu za mršanje kod osoba koje su svoj glavni obrok uzimale kasno (nakon 15:00 sati) gubitak tjelesne težine bio je značajno manji nego kod osoba koje su taj obrok uzimale ranije (prije 15:00 sati) 1.

6 načina da se uskladite sa svojim biološkim satom:

  • Dan započnite sa zdravim i kompletnim doručkom
  • Pojedite tri glavna obroka i po potrebi jedan ili dva zdrava međuobroka
  • Ako je moguće, planirajte svoje dnevne obroke i izbjegavajte preskakanje glavnih obroka
  • Vaši obroci neka budu uravnoteženi i potrudite se ne povećavati energetski unos tokom dana
  • Uskladite svoj raspored obroka – izbjegavajte odlaganje ručka
  • Jedite redovno – nađite raspored koji vam odgovara i potrudite ga se maksimalno pridržavati.

Zamjenski obroci

Ali, šta ako nemate vremena za pripremu obroka? Možda kasnite na sastanak, zaspali ste ili jednostavno želite više vremena posvetiti nekom hobiju – današnji užurbani ritam ponekad ne ostavlja dovoljno vremena za sve naše interese.

 

U tom slučaju, dobar izbor su zamjenski obroci za kontrolu tjelesne težine, kao što su Formula 1 shake-ovi. U brojnim istraživanjima 2 zamjenski obroci su se pokazali praktičnom metodom kontrole težine, kao i izvorom ključnih nutrijenata potrebnih organizmu.

Da bi se taj cilj mogao postići, zamjenski obroci moraju biti vrhunski i naučno istraženi, te ispunjavati pojedinačne potrebe ljudi kako bi svakome pružili ono što im je potrebno.

Herbalife Nutrition Formula 1 Nutritional Shake Mix predstavlja bogat i kremast shake koji se može pripremiti za nekoliko sekundi i nudi odlično uravnotežene količine visokokvalitetnih proteina, te esencijalnih makronutrijenata i mikronutrijenata, što ga čini odličnim zamjenskim obrokom za kontrolu tjelesne težine 3.

 

1 Garaulet M, Gómez-Abellán P, Alburquerque-Béjar JJ, Lee YC, Ordovás JM, Scheer FA. Timing of food intake predicts weight loss effectiveness. Int J Obes (Lond) 2013 Jan; 29.

2 Heymsfield SB, van Mierlo CA, van der Knaap HC, Heo M, Frier HI. Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. (Kontrola tjelesne težine uz pomoć strategije zamjenskih obroka: meta analiza i pooling analiza iz šest ispitivanja) Int J Obes Relat Metab Disord. 2003;27(5):537-49

3 Za kontrolu težine: Zamjena dva glavna dnevna obroka zamjenskim obrocima u sklopu ishrane s ograničenim energetskim unosom pridonosi gubitku tjelesne težine. Za zadržavanje optimalne težine: Zamjena jednog od glavnih dnevnih obroka zamjenskim obrokom u sklopu prehrane s ograničenim energetskim unosom pridonosi održavanju tjelesne težine nakon gubitka tjelesne težine.

Najčitanije