Jet set

Glumac iz kultne “Audicije” imao moždani udar (FOTO)

Glumac iz kultne “Audicije” imao moždani udar (FOTO)
Foto: Facebook | Glumac iz kultne “Audicije” imao moždani udar (FOTO)

Glumac Jasmin Geljo, koga znate iz legendarne predstave “Audicija” pretrpio je moždani udar, ali se nalazi u dobrom stanju.

O tome da se oporavlja svjedoči i njegova objava na društvenim mrežama, gdje se javio duhovitom porukom.

"Uvijek sam mislio da ljude koji imaju mozga može jedino udariti moždani. Izgleda da sam pogriješio", poručio je Geljo uz fotografiju iz bolnice.

. Izgleda da sam pogriješio”, napisao je Geljo u svom stilu uz fotografiju iz bolnice. U komentarima su mu se javile stotine ljudi i poželjele mu brz oporavak.

Geljo se proslavio u “Audiciji”, u kojoj je glumio Mimu Šiš i Rokija Mokroguza. Od 1993. živi I radi u Kanadi.

“Audicija” je kultna predstava nastala u decembru 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prvi put je izvedena na Otvorenoj sceni OBALA.

Samo par godina nakon otvaranja sarajevske Akademije, studenti prvih generacija glume, razvijajući zadatak koji se zove "skica za lik i imitacija", uz pomoć profesora Emira Kusturice i Bore Stjepanovića, dolaze do predstave koja će postati popularna pod imenom "Audicija".

Tadašnji studenti Željko Ninčić, Admir Glamočak, Emir Hadžihafizbegović, Haris Burina, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Kecojević, Senad Bašić, Branko Đurić i Mladen Nelević, postaju imena koja zna cijela bivša Jugoslavija.

Svoju predstavu izvode više stotina puta, a ostaje zabilježeno da u Beogradu, u Sava Centru, redovi za kupovinu karata bili dugi nekoliko stotina metara. Jedini je scenski projekat koji je doživio ex-Yu turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 miliona ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije