Jet set

Glumica poslije 17 godina uspjela da se razvede

Glumica poslije 17 godina uspjela da se razvede
Foto: Instagram | Glumica poslije 17 godina uspjela da se razvede

Glumica Đina Dejvis (65) okončala je svoj četvrti brak s plastičnim hirurgom Rezom Džarahijem (50), a nakon 17 godina glumičin bivši nakon procesa nije dobio ni dolar.

Zvijezda kultnog filma "Thelma i Louise" prvi cilj je ostvarila 19. oktobra, kada je upisom presude o njihovom razvodu u sudski registar u Los Anđelesu on postao pravomoćan, ali nije uspjela da ostvari drugi - izgubila je i previše živaca pokušavajući da se razvede.

Prema jednoj verziji, ludo su se zaljubili 1998. na jednoj holivudskoj zabavi. Prema drugoj verziji upoznali su ih zajednički prijatelji. Romansu su započeli kada je glumica, poznata po ulozi hirurga Nikol Herman u seriji "Uvod u anatomiju", napunila 42, a on tek 27 godina.

Razlika u godinama im nije smetala. Naprotiv, glumica se svuda hvalila kako uživa s mlađim doktorom i pritom razbija holivudske stereotipe o ljubavnim vezama u kojima je obično muškarac onaj stariji, poznatiji i imućniji.

Naime, prema nedavno sklopljenoj brakorazvodnoj nagodbi doktor nije dobio ni novčića. Starateljstvo nad djecom takođe pripada njoj. 

Prema Đininom shvatanju njih dvoje nisu bili zapravo vjenčani. Razmjena zavjeta za nju je bila "ceremonija nalik braku" koju je vodio njegov otac prema islamskom običaju, ali ne i legalan brak s pripadajućim pravima i obavezama.

Stvar je u tome da su prema zakonu države Njujork morali da zatraže dozvolu za vjenčanje, plate taksu i sačekaju 24 sata da dozvola stupi na snagu. Budući da to nisu učinili, njeni advokati su tvrdili da se nisu legalno vjenčali.

Borba na sudu

Otkako je glumica sad već bivšeg supruga u ljeto 2017. izbacila iz njihove vile s pet spavaćih soba zbog samo njima znanog razloga, on je pokušavao da je nagovori da se bez trzavica dogovore o starateljstvu nad djecom i podjele imovinu. Podnio je u septembru 2018. zahtjev za razvod zbog nepomirljivih razlika, a od tada do oktobra 2021., kad su napokon se razveli, pokušavao je da dokaže da su ipak bili u legalnom braku.

Pravna bitka skupo ga je koštala - umalo je bankrotirao. Morao je da spava kod prijatelja, pa i u vlastitom automobilu ne bi li podmirio troškove advokata.

"Nije mogao da viđa svoju djecu dok je živio tako neuredno, što mu je slomilo srce. Đina je u ostala u njihovoj vili s djecom. Njen način života nije se nimalo promijenio", rekao je izvor za Page Six.

Vilu je u međuvremenu prodala za 5,6 miliona dolara, a odbila je da novac podijeli s bivšim tvrdeći da je imanje njeno i da nisu bili legalno vjenčani.

Doduše, njegovi advokati uspjeli su od glumice dobiti priznanje da je lagala u intervjuu koji je 2006. dala Opri Vinfri: pričala joj je o svom braku s Rezom, a ne o njihovoj alternativnoj zajednici - čime su hteli pobiti njenu tvrdnju o nelegalnom braku.

Otkrili su kako je Đina uoči ceremonije unajmila organizatora vjenčanja, ketering i katoličkog svještenika koji je učestvovao na obredu, čime su takođe pokušali dokazati da je s lekarom bila u legalnom braku. No, glumicu nisu prevarili. Sve je potvrdila.

Rekla je da se potrudila oko organizacije obreda s Rezom, ali svejedno nije legalan. Njemu je dosadio natezati se na sudu: popustio je i pristao na njene uslove, piše Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije