Jet set

Glumica učestvovala u kriminalnom poduhvatu, ide u zatvor

Glumica učestvovala u kriminalnom poduhvatu, ide u zatvor
Foto: Flickr | Glumica učestvovala u kriminalnom poduhvatu, ide u zatvor

Američka glumica Lori Lohlin i njen suprug, dizajner Mosimo Đianuli, priznali su krivicu i odslužiće kaznu u zatvoru za učešće u kriminalnom poduhvatu, prenose svjetski mediji.

Njih dvoje se nalaze među 50 optuženih da su učestvovali u navodnom kriminalnom poduhvatu da djecu upišu na koledž, iako su na početku suđenja odbacivali sve navode optužnice.

Lohlin (55) je prihvatila da odsluži kaznu zatvora u trajanju od dva mjeseca, a zajedno sa suprugom pristala je na dogovor koji podrazumeva i finansijsku nadoknadu i rad u dobrotvorne svrhe pod nadzorom. U zatvor će i njen suprug.

Tužilaštvo je navelo da su Lahlin i Đianuli platili pola miliona dolara mita da svoje dve kćerke upišu na Univerzitet Južna Kalifornija, navodno kao članice veslačkog tima.

Pod uslovima nagodbe, glumica će biti dva mjeseca u zatvoru, platiće 150.000 dolara i imaće obaveznih 100 sati dobrovoljnog rada, dok će njen suprug iza rešetaka provesti pet mjeseci, a moraće da plati 250.000 dolara kazne i odradi 250 sati dobrovoljnog rada.

Među onima koji su učestvovali u sličnoj prevri je i glumica Felisiti Hofman, "očajna domaćica" koja je bila optužena i priznala krivicu. Hofman je već odslužila kaznu zatvora u trajanju od 11 dana od dvonedjeljne kazne u zatvoru u okolini San Franciska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije