Jet set

Glumici i komičarki dijagnostikovano rijetko oboljenje (VIDEO)

Glumici i komičarki dijagnostikovano rijetko oboljenje (VIDEO)
Foto: Instagram/Printscreen/goodmorningamerica | Glumici I komičarki dijagnostifikovano rijetko oboljenje (VIDEO)

Glumici i komičarki Ejmi Šumer dijagnostikovan je Kušingov sindrom, rijetko oboljenje i posljedica produženog dejstva povišenih vrijednosti hormona kortizola, često praćen dijabetesom, hipertenzijom, osteoporozom.

Kušingov sindrom može u znatnoj mjeri da naruši kvalitet života pacijenta, što se upravo i desilo sa Ejmi.

Naime, ona je početkom ovog mjeseca gostovala u emisiji Džimija Felona, nakon čega su neki na društvenim mrežama kritički komentarisali da se njen izgled promijenio.

Ejmi je uzvratila riječima da se u njenom svijetu trenutno dešavaju neke "medicinske i hormonske stvari", ali je dodala da je dobro.

A nakon što je konačno dobila dijagnozu, obratila se pratiocima na Instagramu, prenosi B92.

Šumer je rekla da se osjećala "preporođeno" kada je saznala dijagnozu, nakon neizvjesne serije testova da bi se utvrdilo šta se dešava.

"Saznati da imam onu vrstu Kušinga koja će se sama od sebe riješiti i da sam zdrava… Bila je to najveća vijest koja se može zamisliti. Bilo je to nekoliko ludih nedjelja za mene i moju porodicu”, istakla je Šumer. Ona je rekla da se osjeća motivisano da otkrije dijagnozu kako bi se zalagala za zdravlje žena.

“Kritika naših tijela koja se stalno mijenjaju su nešto sa čime sam se dugo bavila i svjedok sam toga. Toliko želim da žene vole sebe i budu nemilosrdne kada se bore za sopstveno zdravlje u sistemu koji im obično ne vjeruje", zaključila je Ejmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije