Jet set

Pratite nas na Google news

Hari i Megan sele u Afriku?

Hari i Megan sele u Afriku?
Foto: N.N. | Hari i Megan sele u Afriku?
N.N.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari (37) i Megan Markl (34), trenutno pregovaraju oko preseljenja u Južnu Afriku, gdje bi trebali živjeti četiri mjeseca u godini, piše The Sun.

S preseljenjem se slažu kraljica Elizabeta II (93) i princ Čarls (70). Prema pisanju The Suna, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa tamo bi mogli djelomično preseliti već iduće godine. Južna Afrika prvi je izbor para, dok je na drugom mjestu Bocvana.

Izvori bliski vojvotkinji od Saseksa prošle sedmice su opovrgnuli nagađanja da se Megan planira vratiti u Sjedinjene Američke Države kako bi jednog dana mogla postati predsjednica SAD-a. Izvori su tada rekli da Megan nema političkih ambicija.

“Hari i Megan učestvuju u planiranju selidbe, međutim ona se planira tek za iduću godine ili za 2021. Ideja je da par u Africi na godinu provede tri do četiri mjeseca te da tamo rade i da od tamo putuju”, rekao je izvor iz kraljevske porodice. Izvori bliski Hariju i Megan kažu da se još ne zna kakvu bi oni ulogu igrali u Africi.

“Oni bi htjeli biti ambasadori Velike Britanije i htjeli bi se baviti dobrotvornim akcijama. Sviđa im se ideja da imaju pravi dom u nekoj afričkoj zemlji jer se tako mogu uključiti u rad zajednice. Hari je veoma vezan uz Afriku”, rekli su izvori bliski paru.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije