Jet set

Holivudske zvijezde najuspješniji prodavači današnjice

Holivudske zvijezde najuspješniji prodavači današnjice
Foto: N.N. | Holivudske zvijezde najuspješniji prodavači današnjice

Ser Elton Džon će biti zvijezda ovogodišnje božićne reklame u Velikoj Britaniji i za svoj anganžman će naplatiti pet miliona funti. Slavni muzičar će glumiti u reklami brenda "John Lewis", a budžet ove reklame je 10 miliona funti.

Izvori bliski slavnom brendu ističu da će u reklamnom spotu biti izvedena pjesma "Your Song", koja je snimljena 1970. godine, a slavni pjevač će se pojaviti u jednoj od prodavnica ovog brenda gdje će svirati klavir.

Izvori bliski brendu ističu da se pjesma koju će Elton Džon svirati već pokazala kao uspješna u kampanjama za jednu kompaniju mobilnih telefona.

"U pitanju je srceparajuća reklama, koja će prikazati Eltona Džona od njegovog djetinjstva, preko tinejdžerskih dana pa sve do danas, gdje će svirati klavir u našoj radnji", rekli su izvori iz brenda "John Lewis".

Ovo nije prvi put da se velike kompanije okreću snimanju reklama s poznatim ličnostima. Dosadašnja praksa je pokazala da ličnosti iz svijeta muzike, mode i filma imaju veliki uticaj na potrošače.

Čuveni brend "Chanel" je za svoj proizvod "Chanel No. 5" angažovao glumca Breda Pita, koji je za pojavljivanje u njihovoj reklami zaradio sedam miliona dolara. Takođe, slavni glumac je bio prvi muškarac koji se pojavio u reklamnim spotovima ovog poznatog brenda. Iz kompanije su tada istakli da je ova reklama postigla veliki uspjeh jer je Bred Pit privukao veliki broj pripadnika muške populacije.

Slavna glumica Ketrin Zita Džons privukla je pažnju velikog broja svojih obožavalaca pojavljivanjem u reklami za mrežu "T-Mobile". Glumica je svoj angažman naplatila visokih 20 miliona dolara, a vlasnici kompanije su bili toliko zadovoljni njenim pojavljivanjem u njihovoj reklami da su je pozvali i drugi put da predstavlja njihov brend.

Pop pjevačica Bijons je jedna od najplaćenijih javnih ličnosti u svijetu marketinga. Slavna diva je bila zaštitno lice brenda "Pepsi". Bijons je za ovu reklamu naplatila vrtoglavih 50 miliona dolara, koji se nažalost nisu vratili čuvenom brendu. Bez obzira na sjajnu produkciju reklame, kompanija je zabilježila pad prodaje proizvoda nakon što su stavili lice popularne pjevačice na svoje reklamne panoe i bilborde.

Rekorder po zaradi zahvaljujući reklamama je bivši fudbaler Dejvid Bekam. Britanska zvijezda je najveću zaradu stekla u saradnji sa sportskim brendom "Adidas", od kojeg je dobio 160 miliona dolara.

Komapnija je nakon angažovanja slavnog fudbalera uvidjela veliki porast prodaje svojih proizvoda pa je potpisala ugovor s Bekamom na nekoliko godina. Saradnja brenda "Adidas" i Dejvida Bekama i danas se smatra jednom od najskupljih, ali i najisplativijih u svijetu marketinga.

Prema istraživanjima marketinških stručnjaka, najuspješniji prodavači današnjice su holivudski glumci. Imaju prepoznatljiva lica, a publici je odmah jasno kakve vrijednosti zastupaju i šta poručuju o nekom proizvodu.

Do prije petnaestak godina bilo je nemoguće zamisliti bilo koje veliko glumačko ime u reklami za neki proizvod. Nije bila stvar novca, jer su im bili ponuđeni pozamašni honorari, već ponosa. Danas su stvari potpuno drugačije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije