Jet set

Holivudski producent naših korijena

Holivudski producent naših korijena
Holivudski producent naših korijena

LOS ANĐELES - Moj san je da snimim film o Nikoli Tesli i pokažem svijetu kakav je to bio genije. Otac mi je pričao o Tesli oduvijek, čak i kad sam bio dijete. Trebalo mi je vremena da to počnem uistinu shvatati i lično istraživati o njemu, kaže Gordon Bijelonić, holivudski producent porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Rođen je kao Goran u Nju Džerziju. Njegovi roditelji porijeklom su iz Banjaluke, a u Sjedinjene Američke Države odselili su se 1969. godine.

Želio je da bude glumac, te je upisao "NYC Theatre" u Njujorku. Karijeru je počeo 1997. godine sa Vinom Dizelom, koji mu je danas najbolji prijatelj, a radio je filmove "Strays", "Franky Goes to Hollywood", "The Fast and the Furious".

Bijelonić u razgovoru za "Nezavisne" napominje da će uskoro početi s ostvarivanjem priče o Nikoli Tesli, kao i da će kad završi izaći na pozornicu da zahvali Bogu, roditeljima i cijelom srpskom narodu.

"Ima nekoliko filmova na kojima trenutno radim, a koji će biti završeni naredne godine. Prethodnih godina bio sam jako zauzet, radio sam na projektima širom Evrope i Amerike. U posljednje tri godine uspješno sam realizovao 13 projekata", istakao je on.

Veoma je uspješan u svom poslu, o čemu svjedoči i podatak da je producirao filmove sa najpoznatijim svjetskim glumcima među kojima su i Džejms Franko, Robert Deniro, Kira Najtli i Džon Travolta.

"Nedavno sam završio film pod nazivom 'The Forger' sa Džonom Travoltom  i  oskarovcem Kristoferom Plamerom, koji je premijerno prikazan ove godine na Filmskom festivalu u Torontu. Takođe, ove godine sam uradio svoj prvi IMAX 3D film u Panami, koji će biti objavljen sljedeće godine", kazao je Bijelonić.

Napomenuo je i da je njegov san bio da se Morgan Frimen odazove na njegov poziv za naratora u spomenutom filmu, što se i ostvarilo.

"Moj život se svodi na proizvodnju holivudskih filmova, ali sam otkrio još jednu ljubav u tome. Proizvodim obrazovne filmove koji će biti interesantni svim generacijama i drago mi je što sam ostao daleko od rialiti emisija", navodi producent.

Bijelonić, takođe, ističe da je oduvijek želio da uradi film na Balkanu, a posebno u BiH. Namjera mu je da to bude pravi holivudski film, sa velikim glumcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije