Jet set

I Dastin Hofman optužen za seksualno uznemiravanje

I Dastin Hofman optužen za seksualno uznemiravanje
Foto: Ilustracija | I Dastin Hofman optužen za seksualno uznemiravanje

Književnica Ana Grejam Hanter (49) otkrila je da ju je američki glumav Dastin Hofman (80) uznemiravao na setu filma 'Death of a Salesman' 1985. godine, gdje je ona radila kao pripravnica.

“Tražio je od mene da mu izmasiram stopala prvog dana na setu. To sam i učinila. Otvoreno mi se upucavao, uhvatio me za zadnjicu, sa mnom je stalno pričao o seksu”, rekla je Grejam Hanter.

Osim toga, rekla je da ju je poznati glumac zvao u svoju svlačionicu.

“Zvao me u svoju svlačionicu i rekao mi je da na naručim hranu za njega. Kazao je da želi tvrdo kuvano jaje i 'lagano kuvani klitoris'. Svi su se smijali, a ja sam ostala bez riječi. Otišla sam u kupatilo i plakala sam”, ispričala je književnica.

Ona je detalje o tome kako se Dastin prema njoj odnosio zabilježila u svoj dnevnik. Sve što je zapisala je poslala svojoj sestri.

“Danas kada sam prilazila njegovoj limuzini, zgrabio me za zadnjicu četiri puta. Svaki put sam ga udarila po ruci i rekla sam mu da je 'prljavi starkelja'”, pisala je Ana.

Njeni saradnici i filmska ekipa su joj savjetovala da trpi Hofmanovo ponašanje kako bi produkcija nesmetano tekla.

“Sada kada imam 49 godina, shvatam da je to što je Dastin radio u Holuvudu normalno. On je bio predator, ja sam bila dijete i to je bilo seksualno uznemiravanje”, rekla je književnica nedavno za Hollywood Reporter, prenosi 24sata.hr.

Dvostruki oskarovac odmah se osvrnuo na Anine optužbe.

“Ja žene poštujem i osjećam se loše što se zbog mojih postupaka osjećala nelagodno. Žao mi je. Ovo ne odražava moju ličnost”, poručio je Hofman.

Dastin je već bio na glasu kao 'težak' na filmskim setovima. Kada je snimao Kramer vs Kramer sa Meril Strip ošamario ju je kako bi scena ispala 'realnija' te joj je stalno spominjao njenog pokojnog momka.

“Tada sam bio usred razvoda, često sam išao na zabave i drogirao se i to je uticalo na moje ponašanje”, rekao je Hofman o svom ponašanju tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije