Jet set

Ilon Mask i supruga dali djetetu ime koje niko ne može izgovoriti

Ilon Mask i supruga dali djetetu ime koje niko ne može izgovoriti
Foto: N.N. | Ilon Mask i supruga dali djetetu ime koje niko ne može izgovoriti

Ljubitelj umjetne inteligencije, investitor i direktor kompanije "SpaceX" Ilon Mask poznat je ekscentrik koji je juče dobio šesto dijete, a prvo s pjevačicom Grimes te ga nazvao čudnim imenom koje je postalo svjetska senzacija.

Sretnu vijest o dolasku prinove Mask je objavio na Twitteru, a poslije je dodao da su mama i beba dobro.

Fanove je posebno zanimalo koje su ime dali djetetu, a Mask im je odmah udovoljio, nakon čega je neobično i pomalo čudno ime postalo svjetska senzacija.

Osim toga, Mask je na Twitteru podijelio dvije fotografije, jednu kako pozira sa bebom, a drugu na kojoj joj je preko lica provukao filter s tetovažama.

Kako su Musk, ali i Grimes veliki ljubitelji umjetne inteligencije i robota, ne čudi da su djetetu planirali dati neuobičajeno ime, ali ovome se niko nije nadao – naime, njihovo dijete se zove X Æ A-12 Mask. Šokirani fanovi komentarisali su djetetovo ime "niko neće moći izgovoriti", da će "dijete mrziti svoje ime" i kako "nije čudno da je dijete nazvao po robotu".

Iako Mask nije objasnio značenje djetetovog imena, to je kasnije učinila Grimes.

"X je nepoznata varijabla,

Æ je vilenjačka varijanta od Ai (ljubav i/ili umjetna inteligencija),

A-12 je preteča SR-17 (naš omiljeni avion). Nema oružja, nema obrane, samo brzina. Sjajan u bitci, ali nenasilan.

Plus A=Archangel (moja omiljena pjesma)", objavila je Grimes na Twitteru.

 

Inače, Grimes, pravog imena Kler Elise Boučer, s 48-godišnjim Maskom u vezi je od 2018. godine, a trudnoću je objavila u januaru ove godine. Još prije rođenja djeteta, Grimes je rekla kako će on sam odlučiti kojeg je pola i da će ga nazivati zamjenicom "oni".

"Njihova privatnost mora biti zaštićena jer su postali slavne osobe bez vlastitog pristanka. Ne želimo ih označiti određenim polom ako se ne budu tako osjećali kroz život", poručila je Grimes, referirajući se na svoje nerođeno dijete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije