Jet set

Ime Maskovog sina je tehnički ispravno, ali neće biti prihvaćeno

Ime Maskovog sina je tehnički ispravno, ali neće biti prihvaćeno
Foto: N.N. | Ime Maskovog i Gimesinog sina je tehnički ispravno, ali neće biti prihvaćeno

Dva dana nakon što su Ilon Mask i Grimes najavili rođenje njihovog sina i podelili na društvenim mrežama njegovo jedinstveno ime X Æ A-12 + A advokat za porodično pravo Dejvid Glas objašnjava da sve dok ime bebe ne bude tehnički legalno, da ga država neće prihvatiti.

"U Kaliforniji možete da koristite samo 26 znakova engleskog jezika u imenu bebe. Dakle, ne možete imati brojeve, rimske brojeve, akcente, zvučne promjene ili druge simbole ili emotikone. Iako je, recimo, apostrof za ime poput O'Connor "prihvatljivo", objašnjava advokat Glas.

Glas tvrdi da će, ukoliko roditelji u krštenicu unesiu naziv X Æ A-12 " sa neparnim brojevima, crticama i simbolima, biti odbijen i od njih će se tražiti da podnesu novi rodni list.

"Imaju priliku da ulože žalbu ukoliko im odbiju prijavu rođenih, ali malo je vjerovatno da će im biti odobrena, jer se Kalifornija... bori za korištenje određenih simbola", dodaje on.

Podsetimo, Grimes je na Twitteru objasnila da je dio imena njihovog sina A-12 "preteča SR-17 (naše omiljene letjelice)".

"SR-71, ali jeste", napisao je Mask ispod njenog tvita, ispravljajući je.

Grimes nije bila oduševljena njegovom ispravkom, pozivajući se na to da se oporavlja poslije operacije i da nije mogla na sve da misli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije