Jet set

Iva Alilović: Radije bih da Mirko igra za Mađarsku nego Hrvatsku

Iva Alilović: Radije bih da Mirko igra za Mađarsku nego Hrvatsku
Foto: Facebook | Iva Alilović: Radije bi da Mirko igra za Mađarsku nego Hrvatsku

Mirko Alilović posljednjih nekoliko godina s porodicom živi u Mađarskoj gdje igra za Pik Seged.

Njegova supruga Iva za Story je progovorila o njihovom životu u Mađarskoj te otkrila zašto bi supruga prije podržala da igra za reprezentaciju Mađarske nego Hrvatske.

"Zadnjih devet godina smo u Mađarskoj, naša djeca su tu od rođenja i više nego u Hrvatskoj, stoga oni, a i mi, osjećamo Mađarsku kao svoj drugi dom. Cijela životna infrastruktura, osim ljekara i frizera, nam je tu u Mađarskoj", kaže Iva i dodaje da su ih Mađari oduševili "toplinom ljudi, jednostavnošću, gostoprimstvom i ljubavi prema Hrvatskoj".

"Mirko mađarski priča odlično, Ivan i Mato isto, jedino ja još kaskam za njima, ali naučiću i ja, ako Bog da", priznaje.

"Mađari puno više vole i cijene svoje nego Hrvati, kako u sportu tako i u drugim stvarima", opisuje najveću razliku između Hrvatske i Mađarske koju je ona uočila.

Priznala je i da se u Mađarskoj osjeća prihvaćenije nego u Hrvatskoj.

"Nakon sedam osvojenih medalja s reprezentacijom mislim da je Hrvatskoj dovoljno dao i da je sada najpotrebniji svojoj djeci i porodici. A zašto bih prije prihvatila da ode u reprezentaciju Mađarske nego Hrvatske? Prije svega, zato što ga Mađari vole i cijene. Osim toga, u vrijeme kada je igrao za reprezentaciju Hrvatske, stalno smo svi bili pod negativnim pritiskom medija, a mislim da to nije potrebno nikome od nas", iskrena je Iva.

Kaže i da njihovi sinovi zasad osjećaju veću privrženost Mađarskoj nego Hrvatskoj.

"Kad su u Hrvatskoj, uvijek se postavlja pitanje: 'Kad ćemo doma u Seged?' Mi smo kupili i lijepo uredili kuću u Mađarskoj, tako da nam je ovdje zaista jako lijepo. Međutim, u budućnosti imamo planove vratiti se u Hrvatsku, iako, čovjek nikad ne zna kamo će ga život odvesti", kaže.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije