Jet set

Ivica Dačić pomaže Tanji Savić da vrati djecu

Ivica Dačić pomaže Tanji Savić da vrati djecu
Foto: Instagram | Ivica Dačić pomaže Tanji Savić da vrati djecu
N.N.

Pjevačica Tanja Savić na mukama je već nekoliko mjeseci jer ne može da vidi i čuje svoje sinove, koje je njen suprug Dušan Jovančević, kako ona kaže, u aprilu bez njenog znanja odveo u Australiju.

Tanja je čvrsto odlučila da će se boriti za svoje sinove, pa se tako poslednjih dana često oglašavala i javno otkrila da su joj djeca kidnapovana od strane muža.

Pjevačica je otkrila i da je izbjegavala takav epilog, ali da je na kraju bila primorana da o svemu obavijesti i srpsku i australijsku policiju i potraži pomoć od njih.

Kako sada tvrde pojedini mediji Tanji će u ovoj teškoj borbi pomoći ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji će se i lično angažovati da se Savićevoj vrate sinovi.

“Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do dece. Uključili smo Ministarstvo pravde. Po Haškoj konvenciji, on nema pravo da joj uzme decu”, saopšteno je iz kabineta ministra za Telegraf.rs.

Podsjetimo, Tanja kroz porodičnu agoniju prolazi još od aprila, kada je Dušan bez njenog odobrenja odveo djecu u Australiju. Njoj je kako ona kaže do nedavno bio omogućen video poziv preko kog se često čula sa svojim nasljednicima, međutim ni na taj način više ne može da komunicira, s obzirom na to da joj se muž i njegova porodica ne javljaju.

Kako se takođe spekuliše posljednjih dana, Tanjinom mužu zbog ovog poteza prijeti i zatvorska kazna do čak 30 godina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije